Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε εσώρουχα – Οι κίνδυνοι για την υγεία

Κοινοποίηση:
ΕΣΩΡΟΥΧΑ

Η Daily Express γράφει ότι τα περισσότερα ρούχα θεωρείται αποδεκτό να χρησιμοποιούνται παραπάνω από μία φορές μέσα στη βδομάδα, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και για τα εσώρουχα.

Κάντε το συνήθεια

Ειδικά τα εσώρουχα είναι ένα αντικείμενο που ένας γιατρός έχει προειδοποιήσει ότι πρέπει να αλλάζει κάθε μέρα. Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές σε πολλούς ανθρώπους, αλλά η γιατρός Jen Caudle προειδοποίησε ότι «δεν συμφωνούν όλοι».

Με ένα βίντεο στο TikTok συμβούλεψε τους περισσότερους από 164.000 ακολούθους της να φορούν φρέσκα εσώρουχα κάθε μέρα, διαφορετικά κινδυνεύουν από διάφορα προβλήματα υγείας.

«Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να αλλάζεις τα εσώρουχά σου κάθε μέρα. Είναι η προσωπική μου πρακτική ως άνθρωπος αλλά και ως γιατρός. Νομίζω ότι και για λόγους υγείας είναι ό,τι καλύτερο».

Εξήγησε περαιτέρω: «Το να αλλάζετε εσώρουχά κάθε μέρα βοηθά να μειώσετε τον κίνδυνο συσσώρευσης υγρασίας και ανάπτυξης βακτηριακών λοιμώξεων από ζυμομύκητες στην περιοχή των γεννητικών σας οργάνων».

Η ειδικός προειδοποίησε επίσης πως η συνεχής χρήση του ίδιου εσώρουχου μπορεί να οδηγήσει στην εκδήλωση εξανθημάτων, ερεθισμών και εκζέματος.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: