Πόσο στοιχίζει η νέα Skoda Octavia με φυσικό αέριο στην Ελλάδα

Κοινοποίηση:
λλ

Διαθέσιμη στη χώρα μας είναι πλέον η νέα Skoda Octavia με φυσικό αέριο. Δείτε τα χαρακτηριστικά της, αλλά και πόσο κοστίζει.

Η νέα Octavia G-TEC όπως ονομάζεται η έκδοση με φυσικό αέριο του μεσαίου μοντέλου της Skoda, χρησιμοποιεί για την κίνησή της τον ειδικά εξελιγμένο 1.5 TSI κινητήρα της εταιρείας, ο οποίος στην έκδοση G-TEC αποδίδει ισχύ 131 ίππων και ροπή 200 Nm, διαθέσιμη μόλις από τις 1.400 σ.α.λ.

Το turbo αυτό μοτέρ λειτουργεί κυρίως με φυσικό αέριο, μεταβαίνοντας όπως σε λειτουργία βενζίνης εντελώς αυτόματα μόνο όταν η πίεση στις δεξαμενές φυσικού αερίου είναι κάτω από 11 bar, όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι κάτω από -10 βαθμούς, καθώς και αμέσως μετά τον ανεφοδιασμό με φυσικό αέριο, όπου ο εγκέφαλος του κινητήρα χρειάζεται λίγα λεπτά (λιγότερα από 5, συνήθως) για να αξιολογήσει την ποιότητα του φυσικού αερίου με το οποίο μόλις ανεφοδιάστηκε.

Η αποθήκευση του φυσικού αερίου γίνεται στις δεξαμενές που βρίσκονται κάτω από το χώρο αποσκευών και οι οποίες μπορούν να χωρέσουν έως 17,33 κιλά καυσίμου. Με πλήρως γεμάτες δεξαμενές, η μέγιστη αυτονομία αποκλειστικά με φυσικό αέριο είναι 500 χιλιόμετρα. Συμπληρωματικά, το αυτοκίνητο διαθέτει και ρεζερβουάρ βενζίνης χωρητικότητας 9 λίτρων, ποσότητα που του εξασφαλίζει πρόσθετη αυτονομία 190 χιλιομέτρων, αυξάνοντας τη συνδυασμένη αυτονομία στα 690 χιλιόμετρα.

Η ύπαρξη των δεξαμενών φυσικού αερίου μειώνει σχεδόν κατά 25% τον όγκο του πορτ-μπαγκάζ συγκριτικά με αυτό των εκδόσεων βενζίνης, με την σεντάν έκδοση (Grand Coupe) να προσφέρει 455 λίτρα χωρητικότητας (έναντι 600) και τη στέισον (Sportswagon) 495 λίτρα έναντι 640.

Τιμολογιακά, το κόστος για την νέα Skoda Octavia G-TEC στην Ελλάδα διαμορφώνεται ως εξής:

Skoda Octavia Grand Coupe 1.5 G-TEC Ambition: 25.100 ευρώ
Skoda Octavia Grand Coupe 1.5 G-TEC Style: 26.600 ευρώ
Skoda Octavia Sportswagen 1.5 G-TEC Style: 27.500 ευρώ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

Leave a Response