Πόσο ρεύμα καίει ο χριστουγεννιάτικος στολισμός;

Κοινοποίηση:
χριστουγεννιατικο-δεντρο_

Με το Δεκέμβριο να έχει μπει για τα καλά, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ήδη ξεκινήσει με τους χριστουγεννιάτικους στολισμούς και το άγχος για τους λογαριασμούς ρεύματος που θα έρθουν φουντώνει ολοένα και περισσότερο.

Ένας γενικός κανόνας λέει ότι η χρήση πολλών σειρών με λαμπάκια παλιάς τεχνολογίας μπορεί να κοστίσει έως και 100 ευρώ για έναν μήνα, όπως εξήγησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο ενεργειακός επιθεωρητής, Βαγγέλης Πάνος.

Από την άλλη, όπως είναι γνωστό, τα φωτάκια LED είναι αρκετά πιο οικονομικά, καίγοντας περίπου το μισό ρεύμα, ή ακόμα και λιγότερο.

Υπολογίστε πόσο ρεύμα καίει ο χριστουγεννιάτικος στολισμός
Πάνω σε κάθε κουτί λαμπιόνια, αναγράφεται η ισχύς τους, σε Watt.

Για να δώσουμε ένα παράδειγμα, εάν το κουτί στα φωτάκια που έχετε αγοράσει γράφει 500 Watt, τότε η διαδικασία είναι η εξής:

 Διαιρείτε τον αριθμό αυτόν που αναγράφετε στο κουτί με το 1.000. Στην προκειμένη περίπτωση, 500/1.000 ισούται με 0,5 κιλοβάτ.
Έπειτα, θα πολλαπλασιάσετε τα κιλοβάτ με τις ώρες που λειτουργούν τα λαμπάκια. Εάν υποθέσουμε ότι ανάβετε τα φωτάκια σας για 10 ώρες ημερησίως, τότε 0,5*10 ισούται με 5 κιλοβατώρες.

Τέλος, για να υπολογίσετε πόσο θα σας κοστίσουν τα λαμπάκια σε ευρώ, θα πολλαπλασιάσετε τις κιλοβατώρες που βρήκατε με την τιμή του μέσου κόστους κιλοβατώρας του παρόχου σας. Εάν θέλετε να βρείτε πόσο θα σας κοστίσουν τα λαμπιόνια για ολόκληρη τη χριστουγεννιάτικη περίοδο, μπορείτε να πολλαπλασιάσετε το παραπάνω γινόμενο με τον αριθμό των ημερών που θα παραμείνουν αναμμένα τα γιορτινά φωτάκια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. θα παω καταρ να παρω μιζα και να πω οτι ειναι η πιο δημοκρατικη χωρα που εχω ζησει. και θα αναψω το δεντρο.

  2. Επειδη καποιος σχιζοφρενης εκλεισε τον λιγνιτη θα μετραει ο λαος με το αγχος τι καταναλωση θα κανει σαν ηλιθιος ;;; Η να βγει εξω και να ενωθει με τους γυφτους ;;; Αλλοι θα ζεσταινονται απο τις τσεπες του λαου και θα τρωνε και αλλοι θα δουλευουν σαν τα σκυλια χωρις ρευμα και τροφη. Αχ κατακαιμενε!!!

Comments are closed.