«Πυροτέχνημα» το «ξεπάγωμα» των τριετιών – Πρέπει να γίνει αναδρομικά, χωρίς προϋποθέσεις

Κοινοποίηση:
adonis

Για «πυροτέχνημα» κάνει λόγο το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για το «ξεπάγωμα των τριετιών» και χαρακτηρίζει τερατούργημα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που «μεταξύ άλλων, επιβάλλει 13 ώρες δουλειάς την ημέρα, 78 ώρες δουλειάς την εβδομάδα και φέρνει αντιδραστικές αλλαγές ακόμη και στον δικό της “νόμο Χατζηδάκη”».

Υποστηρίζει ακόμη ότι επιδιώκει να καλλιεργήσει κλίμα ανοχής στην εγκληματική της πολιτική, στην άγρια λιτότητα που εξήγγειλε από τη ΔΕΘ και στη μεγάλη ακρίβεια που λεηλατεί το λαϊκό εισόδημα. «Η εξαγγελία του μέτρου, την ίδια εβδομάδα της ψήφισης του αντεργατικού τερατουργήματος Γεωργιάδη, αποτελεί την επιβεβαίωση ότι τα επιχειρήματα περί “φιλολαϊκού νομοσχεδίου” δεν πείθουν κανένα» αναφέρει.

Η ανακοίνωση κάνει λόγο για κλοπή του ιδρώτα των εργαζομένων, αφού «ξεπάγωμα των τριετιών» χωρίς αναδρομική ισχύ και με τις σημερινές εργασιακές σχέσεις της ευελιξίας και της μερικής απασχόλησης, είναι ουσιαστικά χωρίς αντίκρυσμα. «Η κυβέρνηση, δηλαδή, ανακοινώνει ένα μέτρο που ξέρει ότι αφορά ελάχιστους εργαζόμενους. Όσοι εργαζόμενοι ξεκινήσουν από το 2024 να μετράνε “τριετία”, πώς ακριβώς θα συμπληρώσουν έστω και τρία χρόνια αδιάκοπης εργασίας; Με 7000 απολύσεις την ημέρα; Με ατομικές συμβάσεις, με πάνω από τις μισές συμβάσεις να είναι μερικής απασχόλησης, ελάχιστων ωρών και κατά παραγγελία των εργοδοτών;» αναρωτιέται το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση να αφήσει τα νομικά «τερτίπια» ότι τάχα δεν μπορεί να υπάρξει αναδρομικότητα και σημειώνει ότι οι τριετίες είναι δικαίωμα των εργαζομένων, κατοχυρωμένο στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που είχαν υπογράψει με τους εργοδότες και το οποίο με κρατική παρέμβαση και με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, στερούνται εδώ και 12 χρόνια. «Οι τριετίες πρέπει άμεσα να ξεπαγώσουν, αναδρομικά, χωρίς προϋποθέσεις και συμψηφισμούς, χωρίς κόφτες, για να στηριχθεί ουσιαστικά το εργατικό εισόδημα απέναντι στην ακρίβεια, αλλά και την κυβερνητική πολιτική των ματωμένων πλεονασμάτων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός» υπογραμμίζει.

Η ανακοίνωση καταλήγει καλώντας τους εργαζομένους για «μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 21 Σεπτέμβρη για την απόσυρση του αντεργατικού εκτρώματος, για ουσιαστικές και πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, για κατάργηση του ΦΠΑ και των άλλων άδικων έμμεσων φόρων στα τρόφιμα, το νερό, την ενέργεια κλπ».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Δεν μπορώ να τον βλέπω άλλο αυτόν τον πούτσα κορλεονε σίχαμα παράσιτο του κερατά να σου σκοτώσει μία καταιγίδα τα μπάσταρδα σου την κατάρα τον Ελλήνων κουβαλάει επάνω του που να τον φάει ο καρκίνος από μέσα του

Comments are closed.