Πυρκαγιά στο εμβληματικό ξενοδοχείο από τη “Λάμψη” του Κιούμπρικ

Κοινοποίηση:
AP24110609414255-640x426

Πυρκαγιά ξέσπασε στο εμβληματικό Timberline Lodge στο Government Camp του Όρεγκον των ΗΠΑ, γνωστό και ως Overlook Hotel το βράδυ της Πέμπτης.

Η οροφή και η σοφίτα του Timberline Lodge, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τον σκηνοθέτη Στάνλεϊ Κιούμπρικ για ξενοδοχείο Overlook στην κινηματογραφική μεταφορά της ταινίας του “Η Λάμψη” το 1980, τυλίχθηκε στις φλόγες – αλλά ευτυχώς η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο πριν προλάβει να επεκταθεί στο υπόλοιπο κτίριο.

Τόσο οι επισκέπτες όσο και το προσωπικό απομακρύνθηκαν άμεσα, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

 

 

Ενώ τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς ακόμη ερευνώνται, ο John Burton, διευθυντής μάρκετινγκ και δημοσίων σχέσεων του Timberline Lodge ανέφερε πως υπάρχουν υποψίες ότι τα κάρβουνα από το τζάκι στο κεντρικό κτίριο να ήταν αυτά που ξεκίνησαν τη φωτιά.

“Η φωτιά δεν διείσδυσε στο εσωτερικό του ξενοδοχείου”, είπε ο ίδιος.

 

“Η πυρκαγιά στο Timberline Lodge τέθηκε υπό έλεγχο στις 11:12 μ.μ. [τοπική ώρα]”, έγραψε ο επίσημος λογαριασμός της πυροσβεστικής περιφέρειας Clackamas στο Twitter το βράδυ της Πέμπτης. “Η φωτιά περιορίστηκε στην οροφή και σε μέρος της σοφίτας και δεν εξαπλώθηκε περαιτέρω. Η Δασική Υπηρεσία των ΗΠΑ θα διεξάγει την έρευνα με τη βοήθεια ομοσπονδιακών πόρων”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: