Πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου μετά τον ανασχηματισμό

Κοινοποίηση:
maximou-1-1536x1024-1

Στην προγραμματισμένη για τις 10 σήμερα το πρωί, πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα, καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στη νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί για το κυβερνών κόμμα μετά την ψυχρολουσία των ευρωεκλογών.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει επιτάχυνση στην υλοποίηση της «μεταρρυθμιστικής ατζέντας» για την οποία ψηφίστηκε η ΝΔ στις εθνικές εκλογές του 2023 και να προβάλλει, ως απάντηση στο ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας που έστειλαν οι πολίτες στις ευρωκάλπες, την κυβερνητική προτεραιότητα στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ακρίβειας, στα ζητήματα που αφορούν στον αγροτικό τομέα, στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του κράτους και εν γένει στην βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Το μήνυμα του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος της κυβέρνησης για τους τομείς στους οποίους επικεντρώνονται οι ανησυχίες της ελληνικής κοινωνίας θα επιχειρήσει ο κ. Μητσοτάκης να το εκπέμψει μέσα και από μία σειρά επισκέψεων που θα ακολουθήσουν στα υπουργεία όπου άλλαξε η πολιτική ηγεσία, αρχής γενομένης από την ερχόμενη εβδομάδα.

Είναι ωστόσο σαφές ότι μετά τις κάλπες, το Μέγαρο Μαξίμου πέρασε κάτω από τον πήχη των προσδοκιών και στον ανασχηματισμό, ο οποίος δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από μια προσπάθεια πολιτικής διαχείρισης του αρνητικού εκλογικού αποτελέσματος.

Και ενώ έγινε εσπευσμένα με στόχο να σηματοδοτήσει, υποτίθεται, μία δυναμική επανεκκίνησης, στην πραγματικότητα ήρθε να επιβεβαιώσει την συνολική δυσκολία που αντιμετωπίζει το Μέγαρο Μαξίμου έναν μόλις χρόνο μετά το θριαμβευτικό 41% των εθνικών εκλογών του 2023, το οποίο έχει πάψει να υφίσταται, σύμφωνα με την παραδοχή και τους ίδιου του πρωθυπουργού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: