Πρώτη επίσημη επίσκεψη από το Αζερμπαϊτζάν στο Ψευδοκράτος… «Ένα έθνος τρία κράτη» λέει ο Τατάρ…!!!

Κοινοποίηση:
4 (1)

Η αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Διακοινοβουλευτικών Σχέσεων του Κοινοβουλίου του Αζερμπαϊτζάν επισκέφθηκε επίσημα για πρώτη φορά την Κατεχόμενη Κύπρο.

Η αντιπροσωπεία έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, τον πρόεδρο της Συνέλευσης, Οντέρ Σενάρογλου και το «πρωθυπουργό»,Ερσάν Σανέρ.

Η αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Σαμέντ Σαγίντοφ έγινε δεκτή για πρώτη φορά από τον Τατάρ.

«Ένα έθνος τρία κράτη»

Ο Τατάρ επεσήμανε τους στενούς δεσμούς της Τουρκίας με το Αζερμπαϊτζάν, προσθέτοντας: «Είμαστε ένα έθνος, τρία κράτη. Είμαστε όλοι τουρκικής καταγωγής».

Δηλώνοντας ότι υπήρχαν μάρτυρες, σκληρότητα και ταλαιπωρία στο Αζερμπαϊτζάν, ο Τατάρ είπε, «Ο πόνος σας ήταν ο πόνος μας».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Διακοινοβουλευτικών Σχέσεων της Εθνοσυνέλευσης του Αζερμπαϊτζάν, Σεγίντοφ, δήλωσε:

«Η δύναμη της Τουρκίας είναι η δύναμη του Αζερμπαϊτζάν, είναι η δύναμη της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου». Εύχομαι στον τουρκικό κόσμο να ενωθεί».

Ο Σεγίντοφ στην υποδοχή του από τον «πρωθυπουργό» Σανέρ δήλωσε ότι θα υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τη δικαιοσύνη της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» στο Συμβούλιο της Ευρώπης, όπως σημειώνει η τουρκική ραδιοτηλεόραση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response