Πρώην στέλεχος του κόμματος του Ερντογάν αποκαλύπτει: Τα μέλη του ΑΚΡ φοβούνται τον ηγέτη τους

Κοινοποίηση:
720_751001_b471387891-87dd30897bf093ca

«Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας (AKP) είναι σαν μια φυλή που λειτουργεί με ένα σύστημα δουλείας, τα μέλη της φοβούνται τον ηγέτη τους και εμποδίζονται να εκφράσουν τις σκέψεις τους», δήλωσε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του AKP, Κεμάλ Αλμπαϋράκ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Sozcu».

«Το AKP του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιεί το δικαστικό σώμα και το κράτος ως εργαλείο για εκδίκηση», δήλωσε ο Αλμπαϋράκ, ο οποίος έχει παραιτηθεί από το κόμμα.

«Το AKP μίλησε για νόμο και δημοκρατία, αλλά υπέκυψε στην ολιγαρχία», είπε ο Αλμπαϋράκ. «Μίλησαν για ενοποίηση του Έθνους, αλλά δημιούργησαν διχασμό», επισήμανε.

Το AKP ήρθε στην εξουσία το 2002 με ισλαμιστές πολιτικούς που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ομάδας, σχηματίζοντας την πρώτη μονοκομματική κυβέρνηση της Τουρκίας από το 1987. Το κόμμα πέτυχε να πραγματοποιήσει μια σειρά μεταρρυθμίσεων που βοήθησαν στην ενίσχυση της δημοτικότητάς του τα επόμενα χρόνια.

«Δεν υπάρχει ελευθερία έκφρασης στο AKP», σύμφωνα με τον πρώην αναπληρωτή πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος, ο οποίος εξηγεί το φόβο που έχει δημιουργήσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα.

«Ο φόβος δεν παράγει σκέψη και όπου δεν υπάρχει σκέψη, επικρατεί δουλεία», πρόσθεσε. «Το AKP διέπεται από ένα σύστημα βασισμένο στη δουλεία και την υπακοή», είπε ακόμη με τις δηλώσεις του να έχουν δημιουργήσει μεγάλη συζήτηση και πολλά σχόλια στην Τουρκία.

Πηγή: Sigmalive.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Από όλα μ αρέσει που λέγεται το κόμμα της δικαιοσύνης και ανάπτυξης.
    Δικαιοσύνη κάργα για όποιον έχει άλλη γνώμη.

Comments are closed.