Πρόστιμο 395.125 ευρώ στην Henkel ΕΛΛΑΣ για τις τιμές στα καθαριστικά προϊόντα

Κοινοποίηση:
katharistria

Μετά από ελέγχους που διενήργησε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) στην πολυεθνική Helkel ΕΛΛΑΣ διαπιστώθηκε ότι υπήρξε παράβαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023 σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας. Η παράβαση, σύμφωνα με την ανακοίνωση αφορά σε καθαριστικά προϊόντα (απορρυπαντικά και άλλα) ευρείας κατανάλωσης και γι΄αυτόν τον λόγο επιβλήθκε το συγκεκριμένο πρόστιμο ύψους 395.125 ευρώ.

Όπως προέκυψε από σχετικούς ελέγχους το περιθώριο μικτού κέρδους της εταιρείας ήταν μεγαλύτερο απ’ αυτό που ορίζει η σχετική νομοθεσία.

Το συνολικό όφελος που θα αποκόμιζε η εταιρεία ανέρχεται σε 197.561,54 ευρώ, άρα το πρόστιμο ορίζεται στο διπλάσιο του προσδοκώμενου οφέλους για το σύνολο των προϊόντων για τα οποία διαπιστώθηκε παράβαση σύμφωνα με το νόμο.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κερδοσκοπεί» δήλωσε ο υπουργός ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας μετά την επιβολή προστίμου ύψους 395.125 ευρώ στην πολυεθνική Helkel ΕΛΛΑΣ. «Η μάχη με την ακρίβεια συνεχίζεται με αδιάκοπη ένταση και αποφασιστικότητα. Όποιος παραβιάζει το νόμο για την αθέμιτη κερδοφορία εντοπίζεται και τιμωρείται με βαριά πρόστιμα» σχολίασε ο Κώστας Σκρέκας.

»Τα πρόστιμα επιβάλλονται, δημοσιοποιούνται και εισπράττονται χωρίς καμία εξαίρεση όσο μεγάλες εταιρίες και αν αφορούν ακόμη και πολυεθνικές. Δεν θα σταματήσουμε τις προσπάθειες αντιμετώπισης του πληθωρισμού και της στήριξης των νοικοκυριών απέναντι στην ακρίβεια» πρόσθεσε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ναι ναι ρε προεκλογικοι ψεύτες.. Θα τα πληρώσουν.. Το ξέρουμε.. Δε θα τα “βρείτε”.. Ναι ναι.. Και εσύ μλκα Έλληνα κάτσε εκτός κάλπης.. Άσε να ψηφίζουν οι ελληνοποιημενοι μόνο..

Comments are closed.