Πρόεδρος Ιατρών Κεφαλλονιάς: Είναι ΡΙΣΚΟ το εμβόλιο, οι πολίτες αποφασίζουν

Κοινοποίηση:
111

H PFIZER δεν μας έχει ενημερώσει πλήρως για τα εμβόλια, όλα θα φανούν στην πορεία!!!

Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Σοφία Ζαφειράτου, μίλησε για το εμβόλιο στον δημοσιογράφο, Σάκη Βούτο.

Μεταξύ άλλων, αφού ξεκαθάρισε πως χρειάζεται αρκετό χρονικό διάστημα για να «δούμε αποτελέσματα από την εφαρμογή του εμβολιασμού»,  ανέφερε πως «Δεν θεωρώ ότι θα αλλάξει κάτι με το ξεκίνημα των εμβολιασμών», με τον δημοσιογράφο να την ρωτάει «Τότε γιατί κάνουμε το εμβόλιο» και εκείνη να απαντά, δείχνοντας πως κανείς δεν είναι σίγουρος για τα εμβόλια:

 «Ακόμα και άνθρωποι, οι οποίοι θα έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, δεν σημαίνει ότι έχουν προφυλαχθεί από τον κορωνοϊό ή ότι δεν θα νοσήσουν. Δεν έχει μελετηθεί καν η συμπεριφορά των εμβολιασμένων σε σχέση με τον ιό. Δεν υπάρχουν μελέτες σχετικά με το πόση ανοσία μας δίνει το εμβόλιο. Είναι πάρα πολλά τα ερωτηματικά».

Στο 4.03 η κα Ζαφειράτου παραδέχτηκε ξανά «πως δεν υπάρχουν μελέτες, καθώς είναι πολύ μικρό το διάστημα που κυκλοφορούν τας εμβόλια», με τον δημοσιογράφο να αναφέρει πως ο γιατρός του είπε να μην κάνει το εμβόλιο επειδή έχει ζαχαροδιαβήτη και μπορεί να προκληθούν επιπλοκές λόγω των φαρμάκων που παίρνει.

Στο 4.40 η κα Ζαφειράτου σημειώνει πως «ο γιατρός δεν μπορεί να πάρει πλήρως την ευθύνη και να σας πει κάντε το εμβόλιο. Όλοι λένε πως έγκειται στον καθένα, αν κάνει το εμβόλιο ή όχι. Είναι συνταγματικό δικαίωμα του καθενός να αποφασίσει αν θα κάνει το εμβόλιο ή όχι».

Ο δημοσιογράφος παρενέβη λέγοντας πως δεν θα επιτρέπονται τα ταξίδια χωρίς εμβολιαστική βεβαίωση: «Με ποιο δικαίωμα θα μου πουν, δεν ταξιδεύεις;;;».

«Αυτό θα πρέπει να το απαντήσουν οι Συνταγματολόγοι», του απάντησε η ιατρός, ξεκαθαρίζοντας πως «ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός».

Στο 9.21 η γιατρός αναφέρει πως δεν έχει αποδειχθεί ότι εμβόλιο θα μπορέσει να καλύψει την όποια μετάλλαξη του ιού, για την οποία μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης. Είπε πως υπάρχουν μόνο εικασίες. «Το εμβόλιο της γρίπης (για παράδειγμα) σε περίπτωση που μεταλλαχθεί ο ιός μπορεί και να μην μας καλύψει καθόλου. Δεν έχουμε καμία εμπειρία στο συγκεκριμένο εμβόλιο», υπογράμμισε η κα Ζαφειράτου, εντείνοντας τις ανησυχίες πως ουσιαστικά με τα εμβόλια για τον κορωνοϊό πειραματιζόμαστε με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

«Η Pfizer έστειλε έντυπα για το εμβόλιο, αλλά αφήνει αναπάντητα ερωτήματα και αναφέρει πως πολλά δεν έχουν μελετηθεί, καθώς δεν έχει δοθεί το κατάλληλο χρονικό περιθώριο», σημειώνει στο 11.50.

Από το 13.10 αναφέρει πως η «ιατρική λογική» των εμβολίων λέει πως «έχοντας κάνει το εμβόλιο σε περίπτωση που νοσήσουμε, δεν θα οδηγηθούμε σε ΜΕΘ. Ωστόσο αυτό, θα ισχύσει εφόσον δεν έχει υπάρξει μετάλλαξη του ιού. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο που μας λένε. Όλα τα άλλα θα αποδειχθούν στην πορεία».

Τέλος, αφού κάνει αναφορά στους υγειονομικούς και τα εμβόλια, αναφέρει από το 15.30 ε σχέση με τους πολίτες πως «έγκειται στην προσωπική βούληση, ελευθερία και το συνταγματικό δικαίωμα του καθενός να αποφασίσει εάν θέλει να πάρει το ρίσκο του εμβολιασμού ή όχι», μια φράση που ενδεχομένως τα λέει όλα!

 
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

 1. Το έκαναν όλοι οι γιατροί και νοσοκομοι, πιο αρμόδιος πεθαινεις. Δηλ. Αυτοί δεν ξέρουν; ρισκάρουν την υγεία και την ζωή τους έτσι; έχοντας την γνώση και τα μεσα να μάθουν περισσότερα από μας, γτ αποφάσισαν και το έκαναν όλοι; λύστε παρακλ; ω την απορια

  1. Από πού έχεις τις πληροφορίες ότι το έκαναν όλοι; Ενας γιατρός δεν μπορεί να γνωρίζει τι περιέχει το εμβόλιο, ό,τι του λένε οι φαρμακευτικές εταιρείες λέει. Τα χώνουν χοντρά στους γιατρούς για να προωθουν το εμβόλιο. Τι δεν καταλαβαίνεις δηλαδη; Θες να μας πείσεις ότι όλοι αυτοί θέλουν το καλό μας, ενω μας έχουν καταστρέψει;

  2. Ωραίο το αφήγημα της ΝΤΠ αλλά δεν πείθει ένα σκεπτόμενο άνθρωπο. Ακόμα και γιατροί να το έκαναν κακο του κεφαλιού τους. Εγώ δεν το κάνω με τίποτα, δεν υπακούω στους ανθέλληνες, εχθρούς των Ελλήνων. Τα περαστικά σου φίλε μου.

 2. ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΑΠΟΡΙΑ;
  ΕΙΠΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ , ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ, ΜΕ ΑΡΚΕΤΗ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΚΙΟΛΑΣ.
  ΑΝ ΕΙΧΕ ΔΙΑΦΟΕΡΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ

 3. Το εμβόλιο δε το έβγαλαν φέτος..Το έχουν χρόνια πριν μελετήσει… Ξυπνάτε κοτόπουλα..

  1. Ακόμη χειρότερα, καθώς δεν παρέχεται καμμία εγγύηση και δεν αναλαμβάνεται καμμία ευθύνη απ’ τις εταιρείες…

 4. Παντού τό ίδιο πρόβλημα.Υπερπήδησαν τίς αναγκαίες εξετάσεις καί δέν έκαναν τίς απαιτούμενες
  έρευνες.Λείπουν οί πρό-Κλινικές καί μετά κλινικές μελέτες δηλαδή τά τρία σταδια κλινικών ερευνών,Τό εμβόλιο τής Pfizer είναι περισσότερο από ύποπτο.Ο νοών νοείτω.
  Γιάννης Λάκων

Comments are closed.