Πρόγραμμα «Γέφυρα» – Πότε ξεκινά η κρατική επιδότηση στα στεγαστικά δάνεια

Κοινοποίηση:
akinita

Η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp) ενέκρινε το πρόγραμμα «Γέφυρα» της ελληνικής κυβέρνησης, δίνοντας το «πράσινο φως» προκειμένου να ξεκινήσει στα τέλη του μήνα η καταβολή της κρατικής επιδότησης στους δικαιούχους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε ότι το ελληνικό καθεστώς, ύψους 665 εκατ. ευρώ, για τη στήριξη ευάλωτων δανειοληπτών που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού συνάδει με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις κρατικές ενισχύσεις.

Επισήμανε ακόμα ότι το πρόγραμμα «Γέφυρα» εστιάζει στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αλλά επιπλέον καλύπτει και δανειολήπτες με εξυπηρετούμενα δάνεια.

Η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Γέφυρα» ολοκληρώθηκε στις 31 Οκτωβρίου. Ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων ανήλθε στις 160.467. Η επεξεργασία τους βρίσκεται σε εξέλιξη και στα τέλη Νοεμβρίου προγραμματίζεται η πληρωμή σημαντικού αριθμού επιδοτήσεων προς δικαιούχους πολίτες.

Όσοι δανειολήπτες υπέβαλαν αίτηση, μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του υπουργείου Οικονομικών http://www.keyd.gov.gr/covid19-gefyra/

«Ένα σημαντικό βήμα, για να αρχίσει η εκταμίευση πόρων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό προς τους πληττόμενους από τον κορωνοϊό ευάλωτους δανειολήπτες, έχει, πλέον, πραγματοποιηθεί. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υλοποιεί πολιτικές με οικονομική αποτελεσματικότητα και κοινωνική δικαιοσύνη» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΚΟΨΑΝ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΡΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΜΟΥ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΣΥΝΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΞΕΠΕΡΝΟΥΣΑ ΤΟ ΠΟΣΟ.ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΥΝΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΤΑ ΠΟΣΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΟΠΟΤΕ ΑΠΟ 6 ΑΤΟΜΑ,ΦΥΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ.ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ.ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ

Leave a Response