Πρωτοποριακή απόφαση δικαστηρίου για υπόθεση 41χρονης που πέθανε μετά από εργασιακό bullying!

Κοινοποίηση:
δικαστικη

Μια σημαντική απόφαση για τα ελληνικά δικαστικά δεδομένα έλαβε το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αναφορικά με την υπόθεση μιας 41χρονης με ειδικές ανάγκες η οποία είχε χάσει την ζωή της έπειτα από άγριο εκφοβισμό (bullying) που βίωνε στην εργασία της! Μάλιστα, τέτοιου είδους απόφαση έχει να εκδοθεί περισσότερο από 30 χρόνια!

Συγκεκριμένα, ο θάνατός της χαρακτηρίστηκε «εργατικό ατύχημα». Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση ήταν ότι η εφιαλτική κατάσταση που ζούσε στην δουλειά της είχε ως αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η ψυχολογική της κατάσταση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι δικαστικοί λειτουργοί του Πρωτοδικείου έβαλαν στο «στόχαστρο» τους υπευθύνους της δημοτικής επιχείρησης στο Ωραιόκαστρο στην οποία είχε προσληφθεί η γυναίκα μέσω προγράμματος χρηματοδοτούμενο από τον ΟΑΕΔ.

Η 41χρονη περνούσε δύσκολες στιγμές, σύμφωνα με το δικαστήριο, καθώς οι συνάδελφοί της δεν της συμπεριφέρονταν καλά με αποτέλεσμα να της προκαλέσουν άγχος και να καταλήξει να καταναλώνει αλκοόλ και χάπια. Η υγεία της γυναίκας χειροτέρεψε και έχασε την ζωή της από ισχαιμικό επεισόδιο.

«Η κατάστασή της επιδεινώθηκε λόγω του εργασιακού μπούλινγκ και αυτό δέχτηκε το δικαστήριο. Κακομεταχειρίστηκαν ένα άτομο που αντιμετώπιζε πρόβλημα ψυχικής υγείας, το δικαστήριο δεν δέχτηκε ότι ήταν αυτοκτονία, αυτό επιχειρήθηκε από την πλευρά των αντιδίκων», ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας της 41χρονης, Σπύρος Κωνσταντόπουλος.

Στο πλαίσιο της απόφασης, θα αποζημιωθούν οι άμεσοι συγγενείς της γυναίκας και για ψυχική οδύνη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Εδώ στην Ελλάδα το παραπάνω, το έχουν κάνει επάγγελμα.
    Μιζέρια, κακή συμπεριφορά και τοξικότητα μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο.

  2. Για να μην σας φαίνονται παράξενες οι συμπεριφορές των ανηλίκων στα σχολεία κι εκτός από αυτά! Έχουν να παραδειγματιστουν τα παιδιά…!!! Σκέτος εμετός όλη η κοινωνία.

Comments are closed.