Πρωί, μεσημέρι ή απόγευμα: Ποια η καταλληλότερη ώρα για να πιείτε καφέ; – Μια διατροφολόγος απαντά

Κοινοποίηση:
ωδωδωδωδωδωδ

Αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας πολλών ανθρώπων είναι ο καφές και μια διατροφολόγος διευκρινίζει πότε είναι η καταλληλότερη ώρα για να απολαύσετε την αγαπημένη σας συνήθεια.
Ένα φλιτζάνι καφέ μπορεί να είναι τόσο ευεργετικό όσο και επιβλαβές, καθώς όλα εξαρτώνται από την ώρα που το πίνουμε όπως δήλωσε, την Κυριακή (19/09), η διατροφολόγος Ιρίνα Λίζουν.

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξη που παραχώρησε στο Sputnik Radio, η Ιρίνα Λίζουν τόνισε πως ο καφές το πρωί βοηθά στην καλή διάθεση, αλλά δεν πρέπει να καταναλώνεται με άδειο στομάχι.

Χαρακτηριστικά, η ίδια τόνισε: «Ο καφές διεγείρει την παραγωγή υδροχλωρικού οξέος. Εάν πίνετε καφέ με άδειο στομάχι, τότε η παραγωγή γαστρικού υγρού θα αρχίσει τη διαδικασία πέψης φαγητού, αλλά δεν υπάρχει φαγητό οπότε μπορεί να προκληθεί πόνος, δυσφορία και καούρα. Επομένως, πρέπει να πίνετε καφέ μαζί ή μετά το φαγητό».

«Ο απογευματινός καφές δεν είναι κατάλληλος για όλους»

Ακόμα, μερικοί άνθρωποι αντικαθιστούν ένα γεύμα, όπως το μεσημεριανό, με ένα φλιτζάνι καφέ, αλλά η διατροφολόγος υπενθύμισε ότι η διατροφή πρέπει να είναι ισορροπημένη.
Μάλιστα, η Ιρίνα Λίζουν υπογράμμισε: «Ο καφές μπορεί να είναι μια επιλογή τύπου σνακ, αν επιλέξετε, για παράδειγμα, μεταξύ αυτού και του ψωμιού. […] Το κύριο γεύμα πρέπει να είναι ισορροπημένο, με πρωτεΐνες, λίπη, υδατάνθρακες και βιταμίνες».
Παρ’ όλα αυτά, η ειδικός επεσήμανε πως ο καφές το απόγευμα δεν είναι κατάλληλος για όλους, σημειώνοντας: «Υπάρχουν άνθρωποι που αναζωογονούνται από τον καφέ και υπάρχουν άνθρωποι που πίνουν ήρεμα τον καφέ και μετά κοιμούνται. Γενικά, ο καφές έχει διεγερτική δράση, επομένως δεν συνιστάται να καταναλώνεται μέχρι και τρεις-τέσσερις ώρες πριν από τον ύπνο, παρά μόνο το πρωί».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: