“Προφητεία” από την Παπαευαγγέλου: “Τα κρούσματα θα αυξηθούν την επόμενη εβδομάδα – Αλλάζει η πολιτική ελέγχου”

Κοινοποίηση:
50581827272fd13f7c096c8b9323f0e6_L

Μίνα Γκάγκα: «Ανεβαίνουν τα κρούσματα σε Πιερία και Βόρεια Ελλάδα, τα παρακολουθούμε στενά. Οι διασωληνωμένοι είναι 359. Νομίζω ότι θέλω να επαναλάβω για τον εμβολιασμό. Το 62% είναι εμβολιασμένο. Ο κίνδυνος νόσησης και σοβαρής νόσησης είναι 10 φορές μικρότερος στους εμβολιασμένους. Είναι πάρα πολύ σημαντικό ειδικά οι μεγαλύτεροι να εμβολιαστούν. Η παράκληση των υγειονομικών είναι αυτή».
Βάνα Παπαευαγγέλου: «Σε ύφεση η πορεία της πανδημίας στη χώρα. 19.000 τα ενεργά κρούσματα στην επικράτεια. Τις επόμενες 15 μέρες πρέπει να δούμε τα κρούσματα που ανακοινώνονται γιατί τροποποιήθηκαν οι τακτικές ελέγχου. Οι ανεμβολίαστοι μαθητές κάνουν δύο self test. Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι 1 – 2 rapid test. Οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ θα εξετάζουν μόνο εμβολιασμένους. Η αλλαγή της πολιτικής των ελέγχων θα έχουν σαν αποτέλεσμα τον χάρτη των νέων κρουσμάτων.

Θα παρατηρηθεί αύξηση σε παιδιά και εφήβους. Η χρήση self test στα παιδιά είχε σαν αποτέλεσμα τη διάγνωση 212 ασυμπτωματικών παιδιών. Τα δεδομένα από την ιχνηλάτηση δείχνουν ότι η ενδοοικογενειακή διασπορά είναι το συχνότερο αίτιο μετάδοσης. Κάνω έκκληση για ιδιαίτερη προσοχή ειδικά όταν επισκέπτονται ευάλωτους συγγενείς.

Σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη και τα ποσοστά θετικότητας, αυξημένο φορτίο εμφανίζουν:: Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Αργολίδα, Ηλεία. Δεν παρατηρείται σε περιοχές με αυξημένη εμβολιαστική κάλυψη. Στη Δυτική Αττική με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη, έχουμε σημαντικό αριθμό κρουσμάτων σε ενήλικες άνω των 50 ετών.
ADVERTISING

Οι δείκτες παρακολουθούνται συστηματικά, ανά ηλικιακή ομάδα και περιφερειακή ενότητα για να προβλέπουμε. Έχουμε εμπειρία από τη χρήση των self test. Αποκλιμακώνεται η πίεση στο ΕΣΥ. Το 68% των νοσηλευόμενων είναι άνω των 55 ετών. Το rt είναι στο 0,84. Θα συνεχίσουμε να έχουμε μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου σταθερό αριθμό διασωληνωμένων».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΓΚΑΓΚΑ ΠΑΛΙΟΡΕΝΤΙΚΟΛΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΑΝΕΣ ΛΑΘΟΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΑΛΛΟΝ ΠΗΓΕΣ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΦΕΤΖΟΥΔΕΣ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 62% ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 35% !!!ΑΥΤΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΟΥ Η ΚΟΥΛΑ ΝΑ ΛΕΣ ????? ΑΝΤΕ ΚΑΝΕ ΜΠΑΝΙΟ ΝΑ ΒΡΕΞΕΙΣ ΗΛΙΘΙΟ ΠΛΑΣΜΑ !!!!!Α ΞΕΧΑΣΑ ΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΙΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

  2. Για να είμαστε και λίγο ρεαλιστές. Πέαρν του κόστους καλό είναι οι ανεμβολίαστοι που θα κάνουν test σε ιδιωτικές δομές καθώς δεθα μπορούν κάποιοι να χειρίζονται τα αποτελέσματα. Άντε να δω τι θα ανακοινώνουν επίσημα αναφορικά με τις θετικότητες των εμβολιασμένων….

  3. Στα παπάρια μας αν αυξηθούν. Εμβολιο δεν κάνω, τεστ δεν κάνω ούτε έχω κάνει ποτέ και μάσκα φοράω μόνο στο σουπερ μάρκετ. Τα υπόλοιπα μου τα απαγορέψατε.

  4. Το ξύλο που θα πέσει κάποια στιγμή, ξέρετε πότε θα είναι;;;; Για κοιτάξτε το και αυτό να είστε έτοιμοι. Το νου σας ρεμαλιαααα.

  5. Αφού έτσι το έχετε προγραμματίσει αγαπητή, ζούμε μια προγραμματισμένη πανδημία

Leave a Response