Προσοχή! Συνεχόμενες επιθέσεις αγέλης λύκων στην Εορδαία (ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
ΛΥΚΟΙ

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Εορδαίας ενημερώνει πως σε Δασική περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Μεσοβούνου του Δήμου Εορδαίας της Π.Ε Κοζάνης και συγκεκριμένα στη θέση «ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΚΑΛΥΒΙΑ» θανατώθηκε από αγέλη λύκων (πάνω από δέκα στον αριθμό) κατά τη διάρκεια άσκησης θήρας αγριόχοιρων, ένας (1) κυνηγετικός σκύλος δίωξης.

Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023, όταν παρέα κυνηγών που είχε πάει για κυνήγι αγριόχοιρων, αναζητώντας τον κυνηγετικό τους σκύλο τον εντόπισαν νεκρό και γύρω από αυτόν παρατήρησαν διάσπαρτους πάνω από δέκα λύκους, οι οποίοι με την εμφάνιση του κυνηγού που τους αντίκρισε, εγκατέλειψαν τη λεία τους και τράπηκαν σε φυγή.

Εφιστούμε την προσοχή όλων των κυνηγών που επισκέπτονται την ευρύτερη περιοχή του όρους Βερμίου μεταξύ Μεσοβούνου, Πύργων, Κομνηνών, Άνω Σελίου με σκοπό την άσκηση θήρας, δεδομένου ότι δεν είναι το μοναδικό περιστατικό θανάτου κυνηγόσκυλου.

Στην αναφερόμενη περιοχή έχουν καταγραφή από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου 2022-2023 τέσσερα περιστατικά θανάτωσης κυνηγόσκυλων από επίθεση λύκων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Σκοτώνουν για να φάνε. Κι εμείς αυτό δεν κάνουμε, σκοτώνουν τα ζώα και τα τρώμε.

  2. Πηγατε να σκοτωσετε θηραμα για την ευχαριστηση σας και ο λυκος προστατευσε το φυσικο του χωρο!

  3. Πηγατε για να κυνηγησετε στο φυσικο περιβαλον του λυκου !
    Εσεις πηγατε να σκοτωσετε αγριογουρουνο για την ευχαριστηση σας, και ο λυκος προστατευσε τον φυσικο του χωρο!

  4. Αφήστε ρε τους λύκους ήσυχους. Αυτή είναι η φυσική συμπεριφορά τους.

  5. Τις καταμπινες και τα δικανα γιατι τα εχετε ρε?

Comments are closed.