Προσοχή! Μην φάτε τα κόκκινα αβγά σε αυτήν την περίπτωση!

Κοινοποίηση:
1

Παραδοσιακά, η Μεγάλη Πέμπτη είναι η μέρα που βάφουμε τα αβγά για το Πάσχα. Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπητά έθιμα της χριστιανικής εορτής, καθώς μπορεί να συμμετέχει όλη η οικογένεια. Με την επιλογή χρώματος, αυτοκόλλητων και σχεδίων η διαδικασία γίνεται απίστευτα διασκεδαστική. Πότε μπορούν όμως τα πασχαλινά αβγά να μετατραπούν σε επικίνδυνα;

Οι περισσότεροι από εμάς, τείνουμε να αφήνουμε τα βαμμένα αβγά μέσα σε καλαθάκια και διακοσμητικά μπολ-κοτούλες για πολλές ώρες πάνω στο τραπέζι της κουζίνας, χρησιμοποιώντας τα σαν ένα είδος ντεκόρ. Σύμφωνα με το U.S. Food & Drug Administration, η παραμονή τους εκτός ψυγείου μπορεί να αποβεί πολύ επικίνδυνη για την υγεία, καθώς τα φρέσκα αβγά μπορεί να περιέχουν σαλμονέλα. «Πρέπει να πετάξετε τα βραστά αβγά που έχουν μείνει σε θερμοκρασία δωματίου πάνω από δύο ώρες», αναφέρει η safety expert, Darin Detwiler. Με άλλα λόγια καλό είναι να τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο και να τα βγάζουμε μόνο όταν θέλουμε να τα απολαύσουμε ή για λίγες ώρες για να στολίσουμε το πασχαλινό τραπέζι.

Όσον αφορά την βαφή που ποτίζει το αβγό πολλές φορές όταν τα βάφουμε σπίτι, οι ειδικοί λένε πως δεν πρέπει να ανησυχούμε. Αν έχετε χρησιμοποιήσει ασφαλή βαφή και έχετε ακολουθήσει τις οδηγίες της συσκευασίας, δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Λοιπόν άντε να τα ακούσετε Πασχαλιάτικα.
    Την εποχή που ο κόσμος δεν είχε ψυγεία και βαφές με Ε122, τα βράζανε καλά με παντζαρόζουμο ή κρεμυδόζουμο και ξύδι για να τα αποστειρώσουν/χρωματίσουν και εν συνεχεία τα αλοίφανε με ελαιόλαδο για να τα στεγανοποιήσουν. Αυτό πάντα την Μεγάλη Πέμπτη. Τα αυγά αυτά κρατούσαν πολύ και δεν χαλούσαν. Αφήστε τις Αμερικανιές, ακολουθείτε την παράδοση και όλα θα είναι καλά. Της Μεγάλης Πέμπτης τα αυγά κρατάνε μια χαρά.

Leave a Response