Προσοχή: Δείτε πότε αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας

Κοινοποίηση:
ores-koinis-isixias

Αντίστροφα πλέον μετρά ο χρόνος, προκειμένου να γίνει αλλαγή στις ώρες κοινής ησυχίας.

Να σημειωθεί πως το νέο ωράριο διαρκεί μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Η αλλαγή θα γίνει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, την 1η Οκτωβρίου, από όταν οι ώρες μεσημβρινής και νυχτερινής ησυχίας διαμορφώνονται ως εξής:
15:30 έως 17:30 και 22:00 έως 07:30

Τι απαγορεύεται τις ώρες κοινής ησυχίας

Κατά τις συγκεκριμένες ώρες απαγορεύονται οι εξής δραστηριότητες:

 • Οι εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του Διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.
 • Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου, ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου, τηλεόρασης σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί, και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικίες, ή σε άλλους ιδιωτικούς χώρους.
 • Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, στις πλατείες και στους δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.
 • Τα θορυβώδη παίγνια σε καφενεία, σφαιριστήρια, ή σε άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και οι συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.
 • Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΧΙ, κ.λ.π.) η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε, ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου οχήματος, το οποίο είναι σε στάση.
 • Η χρήση σειρήνων, ή άλλων ηχητικών οργάνων, ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

 1. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟΣΟ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ..
  ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ Ο ΠΟΝΟΣ;
  ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ.
  ΑΛΗΘΕΙΑ ΧΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΗΧΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΣΤΙΣ 11 ΚΑΙ 11.05΄
  ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ; ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.
  ΤΙ ΦΑΣΗ ΚΙ ΑΥΤΗ;
  ΤΙ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ……………..

Comments are closed.