Προκαλούν όσο δεν πάει οι Τούρκοι – Αηθής επίθεση στον Αρχιεπίσκοπο για Ισλάμ: «Προσέβαλες την υπέρτατη θρησκεία – Σαν δούλοι μας ζούσατε ειρηνικά»

Κοινοποίηση:
Αλί Ερμπάς Ερντογανν

Ο επικεφαλής των Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας και ανώτατος ιμάμης, Αλί Ερμπάς επιτέθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο μετά τις δηλώσεις του τελευταίου πως το Ισλάμ είναι ένα πολιτικό κόμμα το οποίο επιδιώκει συνεχή εξάπλωση μέσα από πόλεμο.
Μάλιστα ο Ερμπάς, ο οποίος πρωταγωνίστησε στο «σόου» Ερντογάν για την Αγία Σοφία, εμφανιζόμενος με οθωμανικό ξίφος έκανε σαφή υπαινιγμό στην τουρκοκρατία, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο σουλτάνος δεν «πείραξε» την χριστιανική θρησκεία όταν είχε κατακτήσει την Ελλάδα.

«Καταδικάζω έντονα τις αβάσιμες δηλώσεις του Έλληνα Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου σε πρόσφατη συνέντευξή του, οι οποίες είναι γεμάτες συκοφαντίες και στοχεύουν την πανέμορφη θρησκεία μας το Ισλάμ και τους μουσουλμάνους», είπε.
«Η εν λόγω δήλωση προκαλεί την κοινωνία και οδηγεί τους ανθρώπους σε μίσος, μισαλλοδοξία και βία κατά της υπέρτατης θρησκείας μας το Ισλάμ. Είναι πολύ ατυχές και απαράδεκτο το γεγονός αυτό, την ώρα που ο εκπρόσωπος μιας θρησκείας πρέπει να ενθαρρύνει τους ανθρώπους στον κόσμο να ζουν κάτω από έναν κοινό παρονομαστή, μακριά από μάχες και συγκρούσεις και να στέλνουν μηνύματα για ειρηνική συνύπαρξη και ανοχή να προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις, που δεν συνάδουν με το λειτούργημά του.

Θέλω επίσης να δηλώσω ότι ο χριστιανικός κόσμος θα πρέπει να αντιταχθεί σε αυτή την άρρωστη αντίληψη. Αυτό το είδος έκφρασης που στοχεύει στην περιθωριοποίηση των μουσουλμάνων τροφοδοτεί το ρατσισμό εναντίον των μουσουλμάνων και οδηγεί σε επιθέσεις κατά των ανθρώπων και των χώρων λατρείας τους», πρόσθεσε, τονίζοντας σε αντιπαραβολή στη συνέχεια ότι το Ισλάμ είναι μία θρησκεία της ειρήνης.
«Οι συμπεριφορές, οι λόγοι και οι στάσεις που δεν περιθωριοποιούν τον άλλο στην ιστορία της ανθρωπότητας, θα παραμείνουν πάντα πολύτιμες και η κοινή λογική των πιστών θα επικρατεί πάντα ενάντια σε τέτοιες δηλώσεις. Ο τρόπος για την ενστάλαξη της ειρήνης, της ηρεμίας, της ευημερίας, της συμπόνιας, της δικαιοσύνης και της αρετής στην ανθρωπότητα δεν είναι η σύγκρουση, αλλά η ανάδειξη της ηθικής για συνύπαρξη.

Ο ισλαμικός πολιτισμός είναι ένας μεγάλος πολιτισμός που πάντα επέτρεπε σε ανθρώπους διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών να ζήσουν μαζί για αιώνες και παρείχαν σε όλους το δικαίωμα να ζουν σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους. Είναι μια θρησκεία της ειρήνης που στοχεύει στην εκπλήρωση υψηλών αξιών, όπως της δικαιοσύνης, της ειρήνης και της ευημερίας», κατέληξε.

Αυτή η δήλωση είναι ένα δείγμα της φινλανδοποίησης που έχει υποστεί η Ελλάδα αλλά και το μέλλον που της επιφυλάσσει η Τουρκία αν συνθηκολογήσει, με κάθε δήλωση Έλληνα αξιωματούχου να πρέπει πρώτα να λογοκρίνεται από την Άγκυρα, καθιστώντας ουσιαστικά την Ελλάδα και πάλι Οθωμανική επαρχεία.

Επίθεση εναντίον των δηλώσεων του Ιερωνυμου εξαπέλυε και ο τουρκικός Τύπος:

Α Χαμπέρ

Σκανδαλώδης δήλωση από τον Έλληνα Αρχιεπίσκοπο: Το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία

Βατάν

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ξεπέρασε τα όρια! Βροχή αντιδράσεων για τα σκανδαλώδη λόγια του κατά του Ισλάμ

ΧαμπέρΤουρκ

Αντιδράσεις για την προσβολή των Μουσουλμάνων από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην Ελλάδα

Γενί Σαφάκ

Αντίδραση της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων στα ασύδοτα λόγια του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ. ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΣΜΟ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΦΑΞΙΜΟ ΤΩΝ ΑΠΙΣΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΣΜΟ. ΤΟΣΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ. ΑΝΕΠΡΟΚΟΠΟΙ , ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΣΟΥΛΤΑΝΟΙ ΩΣ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ . ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΕΛΙΑ ΟΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ. ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΚΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΡΥΒΟΜΕΝΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ.

  2. Απο τα βαθη της Μογγολιας και των στεπων ηρθαν οι προγονοι σας. Αν μιλας για πολιτισμο οι Αιγυπτιοι και οι Μεσσοποταμιοι ηταν αυτοι που εφευραν την καλλιεργεια της γης και φτιαξανε τις πρωτες πολιτειες. Ενω εσεις εισαταν δουλοι των Ουννων και Αβαρων, Μογγολων και Κινεζων εμεις αναπτυξαμε μαθηματικα, αρχιτεκτονικη και φιλοσοφια. Εμεις φτιαχναμε τριηρεις και πλεαμε σε ολη την Μεσογειο γεμιζοντας αποικιες απο Ανατολη σε Δυση. Οι σημερινοι Τουρκοι εχουν DNA Ελληνικο. Το Βυζαντιο προδωθηκε απο τους Ευρωπαιους του 1204 και σημερα προδιδεται απο απατρηδες ανθελληνες πολιτικους

  3. Δέν είναι όλοι οι μουσουλμάνοι τρομοκράτες,αλλά όλοι οί τρομοκράτες είναι μουσουλμάνοι.
    Γιάννης Λάκων

Comments are closed.