Προκαλεί όσο δεν πάει η Fanatik στη μέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων: «Διπλό γλέντι για τους Τούρκους»!

Κοινοποίηση:
Καταγραφή4

Η Εφές πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του Final 4 και η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Fanatik έκανε λόγο για «διπλό γλέντι για τους Τούρκους» την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων!

Η συγκεκριμένη ημερομηνία (19/5) έχει ανακηρυχθεί ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο» καθώς σαν σήμερα, στις 19 Μαΐου του 1919, ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα του Πόντου, αρχίζοντας τον τουρκικό πόλεμο της ανεξαρτησίας.

Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αναφέρεται σε σφαγές και εκτοπισμούς εναντίον Ελληνικών πληθυσμών στην περιοχή του Πόντου και η τουρκική εφημερίδα Fanatik έκανε λόγο για «διπλό γλέντι για τους Τούρκους» έπειτα από την πρόκριση της Εφές στον τελικό με το νικητήριο τρίποντο του Μίτσιτς.

Το ρεπορτάζ του αγώνα αναφέρει: «Η Αναντολού Εφές έπαιξε σήμερα στο Final 4 της EuroLeague, τη μέρα που όλη η Τουρκία γιορτάζει τη 19η Μαϊου ως Ημέρα Νεολαίας και Αθλητισμού. Ο εκπρόσωπός μας, Εργκίν Αταμάν κέρδισε τον Έλληνα γίγαντα Ολυμπιακό με 77-74 στον αγώνα που διεξήχθη στο Βελιγράδι. Η Εφές πέρασε στον τελικό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, δίνοντας στον τουρκικό λαό διπλό γλέντι στις 19 Μάη»!

φανατίκ

gazzetta.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Η συγκεκριμένη τουρκοφυλλάδα να μας πεί πόσοι τούρκοι παίκτες έπαιζαν σήμερα στην ομάδα τους……

Comments are closed.