Προγραμματιστής έχει Bitcoin αξίας 200 εκατ. δολαρίων αλλά δεν θυμάται τον κωδικό του

Κοινοποίηση:
720_759131_2f2b9f19d8-b1fab7bf972161e5

Περιουσίες κατάφεραν να δημιουργήσουν όσοι ασχολήθηκαν πριν από μερικά χρόνια με το Bitcoin, καθώς σήμερα η αξία του έχει φτάσει στα ύψη. Όμως δεν είναι όλοι όσοι έχουν στην κατοχή τους Bitcoin το ίδιο τυχεροί.

Η ιστορία του Γερμανού προγραμματιστή Στεφάν Τόμας, ο οποίος ζει τα τελευταία χρόνια στο Σαν Φρανσίσκο, έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες viral. Ο Τόμας είχε δεχθεί πριν από μερικά χρόνια το ποσό των 7.002 Bitcoin ως πληρωμή για τις υπηρεσίες του.

Προκειμένου να προστατεύσει τα Bitcoin, τα αποθήκευσε σε έναν Ironkey σκληρό δίσκο, ο οποίος χρειάζεται έναν κωδικό για να ανοιχτεί.

Σήμερα η αξία αυτών των 7.002 Bitcoin ξεπερνά τα 200 εκατ. δολάρια. Όμως ο Τόμας δεν έχει πρόσβαση σε αυτό το ποσό, διότι δε θυμάται τον κωδικό για τον σκληρό δίσκο.

Όπως δήλωσε στους New York Times, είχε γράψει τον κωδικό σε ένα χαρτί, αλλά δεν έχει ιδέα που βρίσκεται αυτό το χαρτί. Οι Ironkey δίσκοι δίνουν στο κάτοχο συνολικά 10 προσπάθειες ανεπιτυχούς εισαγωγής κωδικού. Μετά από αυτές τις 10 ο δίσκος “καταστρέφει” ότι δεδομένα περιέχει μέσα. Ο Τόμας έχει ήδη εξαντλήσει τις οχτώ προσπάθειες.

“Απλά καθόμουν στο κρεβάτι και το σκεφτόμουν. Έπειτα πήγαινα στον υπολογιστή με μία νέα στρατηγική, η οποία δε δούλευε και απογοητευόμουν ξανά” ανέφερε ο Γερμανός προγραμματιστής.

Σύμφωνα με τους New York Times, το 20% των 18,5 εκατομμυρίων Bitcoin που υπάρχουν σήμερα – περίπου 140 δισεκατομμύρια δολάρια– έχουν είτε χαθεί, είτε βρίσκονται κλειδωμένα σε ψηφιακά πορτοφόλια.

Μία εταιρία ανάκτησης ψηφιακών κλειδιών, η Wallet Recovery Services, αποκάλυψε πως δέχεται 70 αιτήματα τη μέρα από ανθρώπους που έχουν κλειδωθεί έξω από τα ψηφιακά πορτοφόλια τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Leave a Response