Πριν ξεκουμπιστούν θα βολέψουν και τους τελευταίους! Τ.Θεοδωρικάκος: «Επανιδρύεται η Δημοτική Αστυνομία σε όλους τους Δήμους – Θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της πανδημίας»

Κοινοποίηση:
1

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, προανήγγειλε την επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας σε όλους τους δήμους.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι, μέσα από έναν ταχύρυθμο διάλογο με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε ολόκληρη τη χώρα, θα οριστεί το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και ο τρόπος που θα επανασυσταθεί η Δημοτική Αστυνομία, «για να είναι ισχυρή και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κρίσης που σχετίζεται με την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και ευρύτερα το πλαίσιο ασφάλειας στις γειτονιές».

Ο υπουργός τόνισε πως κατά την «πρώτη φάση του κορωνοϊού αποδείχτηκε πόσο απαραίτητη και αναγκαία είναι η Δημοτική Αστυνομία. Σήμερα, η πραγματικότητα είναι ότι, δυστυχώς, πολύ λίγοι δήμοι έχουν επαρκή αστυνομία. Όλο το βάρος ή το μεγάλο βάρος του ελέγχου των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού πέφτει πάνω στην ΕΛ.ΑΣ.

Με αυτόν τον τρόπο η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει καθήκοντα που θα μπορούσε να εκπληρώσει η Δημοτική Αστυνομία. Και η Ελληνική Αστυνομία νομίζω ότι έχει ένα πολύ ευρύτερο πεδίο αρμοδιοτήτων και δράσεων απέναντι στο έγκλημα. Επομένως, θεωρούμε ότι η Δημοτική Αστυνομία είναι αναγκαίο να επανιδρυθεί παντού, να καλύπτει το σύνολο των δήμων της χώρας».

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε πως στην παρούσα φάση πρέπει να αξιοποιήσουμε και να εκμεταλλευτούμε τους παράγοντες που οδήγησαν στην επιτυχία της πρώτης φάσης.

«Στην πρώτη φάση είχαμε: σχέδιο, αντανακλαστικά, ενότητα ως κοινωνία, υπευθυνότητα ως πολιτικό σύστημα και μεγάλη αλληλεγγύη. Κάπως έτσι θεωρώ ότι πήγαμε μέχρι τα τέλη Μαΐου, με πάρα πολύ θετικά αποτελέσματα» δήλωσε ο υπουργός.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Κοιταξε τη εκανε μια πανδημια….
    Τουλαχιστον η δ.αστυνομια προσφερε εργο στους δημους εδω υπαρχουν χιλιαδες αχρηστοι οργανισμοι του δημοσιου που η εργαζομενοι δεν πανε καθολου και πληρωνονται…. και ομως μετα τοσα μνημονια υπαρχουν ακομα.

Leave a Response