«Πράσινο» από τo Facebook για αναρτήσεις που αφορούν την παράνομη διακίνηση ανθρώπων

Κοινοποίηση:
I-Fransis-Chaougken-tha-kataggeilei-enopion-tis-Gerousias-oti-i-Facebook-einai-mia-apo-tis-sobaroteres-apeiles-gia-tis-IPA-kai-chrizei-epeigousas-antimetopisis

Τι αναφέρεται σε επιστολή εισαγγελέα στην Αριζόνα – Προτείνεται η διεξαγωγή έρευνας


Απανωτές είναι οι επικρίσεις που έχει δεχθεί, μετά το μεγάλο μπλακ άουτ, το Facebook αναφορικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Ο ασκός του αιόλου έχει ανοίξει και νομικοί κύκλοι στις ΗΠΑ ψάχνουν στα άδυτα του τεχνολογικού κολοσσού. Σε αυτό το πλαίσιο των αποκαλύψεων, μια νέα αναφορά έρχεται να δημιουργήσει δονήσεις στο περιβάλλον των κοινωνικών δικτύων.

Σύμφωνα με επιστολή που εστάλη στην Εισαγγελία της Αριζόνα, το Facebook παραδέχθηκε ότι επέτρεψε στους χρήστες του να κοινοποιήσουν πληροφορίες για τον τρόπο παράνομης εισόδου σε χώρα. Δόθηκε, ακόμη, πρόσβαση στην αναζητήση πληροφοριών για το λαθρεμπόριο μεταναστών.

Η αναφορά δημοσιοποιήθηκε αφότου ο εισαγγελέας Μαρκ Μπρόνβιτς απευθύνθηκε γραπτώς στον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook, Μαρκ Ζούκεμπεργκ, ώστε να ζητήσει πληροφορίες για καταγγελίες που ήθελαν τους διακινητές και τα καρτέλ ναρκωτικών να χρησιμοποιούν πλατφόρμες με τις οποίες προωθούσαν τις υπηρεσίες τους και παρακινούσαν μετανάστες να εισέλθουν παράνομα στις ΗΠΑ.

Στη συνέχεια, ο εισαγγελέας διέταξε έρευνα σε βάρος της εταιρείας Facebook.

Στην επιστολή του στον γενικό εισαγγελέα της Αριζόνα, Μέρικ Γκάρλαντ, είπε ότι εξεπλάγη από την απάντηση του τεχνολογικού μέσου.

«Η πολιτική του Facebook να επιτρέπει αναρτήσεις, που προωθούν τη λαθρεμπορία και την παράνομη είσοδο στις ΗΠΑ, να φτάνουν σε δισεκατομμύρια χρήστες αντίκειται σοβαρά στη νομοθεσία», έγραψε ο εισαγγελέας Μπρόνβιτς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Leave a Response