Πού βρίσκεται ο Ντουπόντ ντε Λιγκονές; Ο καταζητούμενος Γάλλος αριστοκράτης που σκότωσε τη γυναίκα του, τα 4 παιδιά και τους έθαψε στον κήπο

Κοινοποίηση:
dupont1

Στις 21 Απριλίου 2011, η Γαλλική αστυνομία έκανε μια φρικτή ανακάλυψη σε ένα κατά τα άλλα συνηθισμένο οικογενειακό σπίτι στη Νάντη της Δυτικής Γαλλίας.

Κάτω από το αίθριο του σπιτιού, τυλιγμένoυς σε σεντόνια και καλυμμένους με άσβηστο ασβέστη, βρέθηκαν τα πτώματα της 48χρονης Agnès Dupont de Ligonnès και των τεσσάρων παιδιών της: Arthur, 21, Thomas, 18, Anne, 16 και Benoît, 13 ετών, μαζί με τα κατοικίδια ζώα της οικογένειας, δύο σκυλιά Λαμπραντόρ.

Οι νεκροψίες αποκάλυψαν ότι η Agnès και τα τέσσερα παιδιά της (φωτό) σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στο κεφάλι που ρίχτηκαν από ένα τουφέκι 0,22 χιλιοστών σε αυτό που χαρακτηρίστηκε ως «μεθοδική εκτέλεση». Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παιδιά είχαν επίσης ναρκωθεί με υπνωτικά χάπια πριν τα πυροβολήσουν.

Ήταν νεκροί για περίπου δύο εβδομάδες, έτσι οι δολοφονίες υπολογίζεται ότι πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 3 και 5 Απριλίου. Ο Ξαβιέ Ντουπόντ ντε Λιγκονές (Xavier Dupont de Ligonnès), σύζυγος της Agnès και πατέρας των τεσσάρων παιδιών, ήταν άφαντος.

Ο βασικός ύποπτος

Ο συναγερμός σήμανε από έναν γείτονα περισσότερο από μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 13 Απριλίου, επειδή είχε παρατηρήσει ότι τα στόρια (περσίδες) του σπιτιού ήταν κατεβασμένα για μέρες, αν και η επίσημη έρευνα ξεκίνησε από την αστυνομία έξι ημέρες αργότερα στις 19 Απριλίου, οδηγώντας τους να ερευνήσουν το σπίτι της οικογένειας Ντουπόντ ντε Λιγκονές (Dupont de Ligonnès.

Μέχρι τότε, οι υποψίες είχαν ήδη πέσει στον Ξαβιέ Ντουπόντ ντε Λιγκονές, έναν επιχειρηματία από αριστοκρατική οικογένεια, ηλικίας 50 ετών τότε, χωρίς ιστορικό εγκληματικής συμπεριφοράς.

Οι αρχικές έρευνες αποκαλύπτουν ότι τις ημέρες πριν από τις δολοφονίες, ο Ντουπόντ ντε Λιγκονές είχε αγοράσει τσιμέντο, εργαλεία σκαψίματος και τέσσερις σακούλες ασβέστη από διάφορες τοποθεσίες στην περιοχή της Νάντης.

Είχε επίσης ένα τουφέκι 22 χιλιοστών, ο ίδιος τύπος που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία, το οποίο είχε κληρονομήσει από τον πατέρα του τρεις εβδομάδες νωρίτερα. Πρόσφατα είχε αγοράσει πυρομαχικά για το όπλο και είχε πάει για σκοποβολή σε ένα τοπικό σκοπευτικό σύλλογο.

Πριν από τις δολοφονίες, ο Ντουπόντ ντε Λιγκονές είπε στο γυμνάσιο των παιδιών του ότι θα έπιανε δουλειά στην Αυστραλία, ενώ σε φίλους του είπε ότι ήταν μυστικός πράκτορας της Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) των ΗΠΑ που έμπαινε σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Το ανθρωποκυνηγητό

Όμως το πού βρισκόταν ο Ντουπόντ ντε Λιγκονές παρέμενε άγνωστο, με λίγες μόνο πρόσφατες μυστηριώδεις θεάσεις του να παρέχουν στοιχεία. Στις 12 Απριλίου είχε μείνει σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στη νότια Γαλλία, όπου το προσωπικό είπε ότι έκανε κράτηση για μια ακριβή σουίτα πριν δειπνήσει μόνος του, παραγγέλνοντας μισό μπουκάλι κρασί Βουργουνδίας.

Εντοπίστηκε ξανά στις 15 Απριλίου στο Roquebrune-sur-Argens, μια μικρή πόλη στην Κυανή Ακτή, όπου πέρασε τη νύχτα σε ένα φτηνό ξενοδοχείο εκεί. Το αυτοκίνητό του βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου. Ήταν η τελευταία επιβεβαιωμένη θέαση του Ντουπόντ ντε Λιγκονές.

Τις επόμενες εβδομάδες, η Γαλλική αστυνομία πραγματοποίησε μεγάλης έκτασης ανθρωποκυνηγητό και εξέδωσε διεθνή ειδοποίηση αναζήτησης για τον Ντουπόντ ντε Λιγκονές.

Πέντε ημέρες ερευνών μέσα και γύρω από το Roquebrune-sur-Argens με τη συμμετοχή εκατοντάδων αστυνομικών, πυροσβεστών και ομάδων εκπαιδευμένων σκύλων απέτυχαν να βρουν οποιαδήποτε στοιχεία. Περαιτέρω έρευνες στη Γαλλία και καταθέσεις 25 φίλων και συγγενών του υπόπτου αποδείχθηκαν επίσης άκαρπες.

Ανακριβείς πληροφορίες και εικασίες

Καθώς πέρασαν μήνες χωρίς κανένα ίχνος του Ντουπόντ ντε Λιγκονές (φωτό), η Γαλλία είχε συγκλονιστεί από τις δολοφονίες και τη τύχη του βασικού ύποπτου, και εικασίες γίνονταν σχετικά με το αν είχε αυτοκτονήσει ή όχι και ποια θα μπορούσε να ήταν τα πιθανά κίνητρά του για τις δολοφονίες.

Αναφέρθηκαν μαρτυρίες που ισχυρίζονταν ότι περίπου ένα χρόνο πριν τις δολοφονίες, ο Ντουπόντ ντε Λιγκονές είχε γράψει σε φίλους του προειδοποιώντας τους ότι, επειδή αντιμετώπιζε οικονομικά χρέη, είχε σκεφτεί «αυτοκτονία, ατομική ή ομαδική» και να «πυροβολήσει το σπίτι ενώ όλοι κοιμούνται».

Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες θεάσεις του Ντουπόντ ντε Λιγκονές αναφέρθηκαν στην αστυνομία, που όλες τους αποδείχθηκαν λανθασμένες.

Η υπόθεση έμοιαζε να έχει παγώσει εντελώς. Όμως, στις 28 Απριλίου 2015, τέσσερα χρόνια μετά τις δολοφονίες, ανθρώπινα οστά ανακαλύφθηκαν από έναν περιπατητή κοντά στην πόλη Fréjus, κοντά στο σημείο όπου είχε εντοπιστεί τελευταία ο Ντουπόντ ντε Λιγκονές.

Παρά τις έντονες εικασίες ότι τα οστά ανήκαν στον ύποπτο για τις δολοφονίες, η ανάλυση DNA απέδειξε ότι ανήκαν σε κάποιον άλλο. Παρ’ όλα αυτά, η ανακάλυψη έκανε ξανά πρωτοσέλιδο τον Ντουπόντ ντε Λιγκονές και τον Ιούλιο του ίδιου έτους οι εικασίες εντάθηκαν μετά την αποστολή μιας επιστολής που στάλθηκε σε δημοσιογράφους και υπογραφόταν από κάποιον που ισχυριζόταν ότι ήταν ο Ντουπόντ ντε Λιγκονές.

«Είμαι ακόμα ζωντανός», έγραφε η επιστολή, που γράφτηκε στο πίσω μέρος μιας οικογενειακής φωτογραφίας δύο γιων του που κάθονταν σε ένα τραπέζι και στάλθηκε σε δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP). Το κατά πόσον η επιστολή αυτή εστάλη πράγματι από τον Ντουπόντ ντε Λιγκονές δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.

Μια πρόσφατη υποτιθέμενη θέαση του ύποπτου δολοφόνου που έλαβε μεγάλη δημοσιότητα έγινε το 2018, όταν ένας μάρτυρας ανέφερε ότι είδε έναν άνδρα που έμοιαζε με τον Ντουπόντ ντε Λιγκονές σε ένα μοναστήρι στο Roquebrune-sur-Argens. Ακολούθησε έφοδος της αστυνομίας, αλλά δεν προέκυψε τίποτα.

Τον Οκτώβριο του 2019, ένας άνδρας που πίστευαν ότι ήταν ο Ξαβιέ Ντουπόντ ντε Λιγκονές συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Γλασκόβης της Σκωτίας. Τα δακτυλικά του αποτυπώματα ταίριαζαν εν μέρει με του Ξαβιέ. Ωστόσο, οι εξετάσεις DNA επιβεβαίωσαν σύντομα ότι ο άνδρας αυτός δεν ήταν ο Ξαβιέ και αφέθηκε ελεύθερος.

Η υπόθεση της οικογένεια Ντουπόντ ντε Λιγκονές προβλήθηκε για πρώτη φορά την 1η Ιουλίου 2020 ως μέρος του πρώτου επεισοδίου του νέου κύκλου του Unsolved Mysteries στο Netflix.

Μετά τη μετάδοση της εκπομπής Unsolved Mysteries, δόθηκαν πολλές πληροφορίες που αφορούσαν πιθανές θεάσεις του Ξαβιέ. Ένας τηλεθεατής ανέφερε ότι είδε έναν άνδρα στο Σικάγο που ταίριαζε με την περιγραφή του Ξαβιέ και μιλούσε Γαλλικά. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό εάν το άτομο εντοπίστηκε ή ταυτοποιήθηκε.

Πηγή: Thetruth.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Και μετά σου λένε να παίξεις ΤΖΟΚΕΡ να κατάντια οι μαστό και πλούσιες λινάτζες των εξήκοντα καρατίων

Comments are closed.