Πούλαγε νερό στα φανάρια και τώρα φοράει τη φανέλα του Μαραντόνα: “Η ζωή μου είναι μάχη επιβίωσης”

Κοινοποίηση:
aaaa

Ο Βίκτορ Όσιμεν δεν πέρασε την καλύτερη παιδική ηλικία, αλλά το ποδόσφαιρο του χάρισε πολλά λεφτά, χωρίς όμως, να ξεχνάει το παρελθόν του.
Ο Βίκτορ Όσιμεν γεννήθηκε την 29η Δεκεμβρίου 1998, στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας, το Λάγος, και ήταν το τελευταίο από τα έξι παιδιά της οικογένειας, αφού η μητέρα του πέθανε όταν ήταν έξι ετών και ύστερα από τρεις μήνες ο πατέρας του έμεινε άνεργος. Οι συνθήκες διαβίωσης για όλη την οικογένεια επιδεινώθηκαν δραματικά.
«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Λάγος, σε ένα μέρος ονόματι Ολουσόσουν. Μεγάλωσα σε ένα πολύ ταπεινό περιβάλλον και με πολλές δυσκολίες. Η μητέρα μου πέθανε όταν ήμουν μικρός και τρεις μήνες μετά ο πατέρας μου έχασε την δουλειά του. Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος για εμένα, τα αδέλφια μου και τις αδελφές μου» υποστήριξε.

«Ο αδερφός μου πωλούσε εφημερίδες, η αδερφή μου πορτοκάλια»

Ο μικρός Βίκτορ μαζί με τα αδέρφια του, έπρεπε να βγουν στο δρόμο για να φέρουν λεφτά στο σπίτι.

«Ο αδερφός μου πωλούσε αθλητικές εφημερίδες, η αδερφή μου πορτοκάλια κι εγώ στα σημεία κυκλοφοριακής αιχμής νερά. Ήταν ζήτημα επιβίωσης. Το βράδυ που γυρνούσαμε σπίτι, βάζαμε τα χρήματα που μαζέψαμε στο τραπέζι και τα μετρούσαμε. Όλη μου η ζωή είναι μια μάχη επιβίωσης. Στο μέρος από το οποίο προέρχομαι δεν υπάρχει ελπίδα, κανείς δεν σου λέει ότι πιστεύει σε εσένα. Το ποδόσφαιρο έγινε η μοναδική ελπίδα για εμένα και την οικογένειά μου, ώστε να ζήσουμε μια αξιοπρεπή ζωή. Αλλά έτσι έγινα αυτό που είμαι σήμερα», έχει πει ο νυν επιθετικός της Νάπολι.

Η αρχή με το ποδόσφαιρο

Το δημοτικό σχολείο της περιοχής, στο οποίο παρέστη, χρησίμευσε ως σημείο συνάντησης ποδοσφαίρου για όλους τους μαθητές και τους νέους της κοινότητας.
Ο Άντριου, ο μεγάλος αδερφός του, ήταν τοπικός αστέρας ποδοσφαίρου, αλλά εγκατέλειψε την εκπαίδευσή του για να κερδίσει χρήματα για να φροντίσει τον Βίκτορ, βλέποντας πως είναι καλύτερος από αυτόν με την μπάλα στα πόδια, αλλά και τα άλλα αδέλφια του.

«Ο Θεός είναι καλός»

Ο Βίκτορ έμαθε να παίζει ποδόσφαιρο χάρη στον μεγαλύτερό του αδελφό με το οικογενειακό του επώνυμο που είναι το “Osimhen” να σημαίνει στην εγγενή διάλεκτο Ishan πως ¨Ο Θεός είναι καλός”. Ο Άντριου έριξε όλο το βάρος στην εκπαίδευση του Βίκτορ και δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να αρχίσει να αποδίδει το όνειρο της οικογένειας.
Οι τοπικοί παράγοντες παρατήρησαν κάτι ιδιαίτερο στον Βίκτορ και τον προσκάλεσαν στην ακαδημία Ultimate Strikers στο Λάγος όπου είχε την πρώτη του επιτυχημένη δοκιμή.

Το ρεκόρ μεταγραφής

Το 2014 κλήθηκε να εκπροσωπήσει την ομάδα U-17 της Νιγηρίας του και ήδη είχε ανοίξει τα φτερά του. Tρία χρόνια αργότερα, ήρθε το ευρωπαϊκό όνειρο με την Βόλφσμπουργκ να τον παίρνει στη Γερμανία, ενώ ακολούθησε ο δανεισμός στο Βέλγιο και τη Σαρλερουά.
Από το Βέλγιο μετακόμισε στη Γαλλία και τη Λιλ όπου έκανε το… μπαμ και τον απέκτησε η Νάπολι με ρεκόρ μεταγραφής.

«Αυτή τη φανέλα την έχει φορέσει ο Μαραντόνα»

Ο 21χρονος επιθετικός έγινε ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών και η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Νάπολι, καθώς κόστισε 60 εκατομμύρια ευρώ, συν τα μπόνους, με τον Έλληνα τερματοφύλακα, Ορέστη Καρνέζη να πηγαίνει στη γαλλική ομάδα ως αντάλλαγμα.
«Η άφιξη στη Νάπολη είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Ήμουν δύσπιστος για την Ιταλία όσον αφορά τον ρατσισμό, αλλά η Νάπολη δεν είναι έτσι. Επισκέφτηκα την πόλη με τα μάτια μου και η άποψή μου έχει αλλάξει. Με την αγάπη των θαυμαστών θα ξεπεράσω όλα. Θέλω να προχωρήσω όσο γίνεται με τη Νάπολι. Θέλω να γράψω ιστορία με την ομάδα. Ξέρω ότι έχω δύσκολο έργο μπροστά μου. Αυτή τη φανέλα την έχουν φορέσει μερικοί σπουδαίοι παίκτες. Όπως είναι ο Μαραντόνα, ο Καβάνι και ο Ιγκουαΐν» είπε ο Όσιμεν.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: