Πορτογαλία: Φόρο στα κρυπτονομίσματα εξετάζει η κυβέρνηση της χώρας

Κοινοποίηση:
ΠΟΡΤΟ

Η Πορτογαλία σχεδιάζει να επιβάλλει φόρο στα κέρδη από κρυπτονομίσματα σε μια σημαντική αλλαγή πολιτικής για ένα από τα πιο φιλικά προς τα κρυπτονομίσματα κράτη της Ευρώπης.
Η χώρα επί του παρόντος δεν φορολογεί τα κέρδη από συναλλαγές κρυπτονομισμάτων εκτός εάν προέρχονται από επαγγελματικές ή επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Αλλά όπως μεταδίδει το Bloomberg, αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2023 προβλέπεται ότι θα φορολογούνται τα κέρδη από ψηφιακά στοιχεία ενεργητικού που έχει κάποιος στην κατοχή του για λιγότερο από ένα έτος.
Τα κέρδη θα φορολογούνται με 28%, σύμφωνα με το σχέδιο που υποβλήθηκε στο κοινοβούλιο τη Δευτέρα.
Τα ψηφιακά στοιχεία ενεργητικού που διατηρούνται για περισσότερες από 365 ημέρες θα συνεχίσουν να απαλλάσσονται από φόρους, σύμφωνα με το προσχέδιο.
Το προσχέδιο προϋπολογισμού, το οποίο πρέπει ακόμη να εγκριθεί στο κοινοβούλιο, αναφέρει ότι θα λογίζονται ως φορολογητέο εισόδημα και τα κέρδη από την έκδοση νέων κρυπτονομισμάτων και τις δραστηριότητες εξόρυξης.

Η κυβέρνηση θα εισαγάγει επίσης έναν φόρο 10% στη δωρεάν μεταφορά κρυπτονομισμάτων και έναν συντελεστή 4% στις προμήθειες που χρεώνουν οι brokers για συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με το προσχέδιο προϋπολογισμού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: