Πορτογαλία: Δικαστήριο έδωσε άδεια σε καταδικασμένο νεοναζί να μεταβεί στην Ουκρανία για να πολεμήσει τους Ρώσους!!! Έφεση κατά της απόφασης…

Κοινοποίηση:
ΜΑΤΣΑΔΟ

Δικαστήριο της Πορτογαλίας έδωσε προσωρινή άδεια σε προφυλακισμένο νεοναζί  που κατηγορείται για οπλοκατοχή, σωματική βλάβη και υποκίνηση σε ρατσιστική βία, να μεταβεί στην Ουκρανία υπό την αιτιολογία ότι «θα παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια»!!!

Πρόκειται για τον Mário Machado  ο οποίος έχει συνδεθεί με πολλές νεοναζιστικές  οργανώσεις, όπως το National Action Movement, η Aryan Brotherhood και Portugal Hammerskins, το πορτογαλικό παράρτημα του Hammerskin Nation, μια από τις κύριες νεοναζιστικές ομάδες στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ίδρυσε επίσης τα ΄΄κοινωνικά΄΄ κινήματα Frente Nacional και Nova Ordem, των οποίων ηγήθηκε από το 2014 έως το 2019.

Ο Machado έχει ποινικό μητρώο συμπεριλαμβανομένων πολλών καταδικαστικών αποφάσεων,  τέσσερα χρόνια και τρεις μήνες φυλάκιση για τη συμμετοχή του στη δολοφονία, του Alcindo Monteiro τη νύχτα της 10ης Ιουνίου 1995, 10ετή κάθειρξη, για τρεις υποθέσεις, οι οποίες περιελάμβαναν εγκλήματα φυλετικών διακρίσεων, αδίκημα σωματικής βλάβης, δυσφήμιση, απειλή κατά εισαγγελέα και οπλοκατοχή.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Mário Machado,  ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στο Telegram ότι θα ταξιδέψει στην Ουκρανία, μαζί με άλλα 20 άτομα, σε μια επιχείρηση που την ονόμασε  «Ukraine1143».

Η εφημερίδα Expresso ανέφερε την Παρασκευή ότι ο Mário Machado δεν είναι πλέον υποχρεωμένος να παρουσιάζεται κάθε 15 ημέρες σε αστυνομικό τμήμα, καθώς η απόφαση ελήφθη μετά από αίτημα του δικηγόρου του, ώστε να μπορέσει να μεταβεί  στην Ουκρανία. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, δικαστής του Κεντρικού Δικαστηρίου Εγκληματολογικών Ερευνών (TCIC) έκρινε ότι «ενόψει της ανθρωπιστικής κατάστασης που βιώνει η Ουκρανία και των σκοπών που επικαλείται ο κατηγορούμενος για την αξίωσή του, ο κατηγορούμενος δεν δύναται συμμορφωθεί με το προαναφερθέν μέτρο ενώ θα λείπει στο εξωτερικό».

Μετά από καταγγελίες και διαμαρτυρίες, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN Portugal  θα ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ…………….

Comments are closed.