Πολλά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της Κύπρου: Τίμησε τον κληρικό που ευλόγησε τα διπλωματικά «όπλα» της κατοχικής Τουρκίας εναντίον του Ελληνισμού

Κοινοποίηση:
ELPIDOFOROS-NIKOS-CHRISTODOULIDES-FILIPPA-KARSERA

Στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και η σύζυγος του κ. Φιλίππα Καρσερά προσέφεραν, επίσης, αναμνηστικά δώρα, τα οποία βεβαίως πληρώνουν οι φόροι του κυπριακού λαού. Φωτογραφία Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Προεδρίας, είχε στη Νέα Υόρκη, συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, στη παρουσία, μάλιστα, της Πρώτης Κυρίας Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη και των μελών της κυπριακής αντιπροσωπείας.

Καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Ελπιδοφόρος εξέφρασε μεγάλη χαρά και μεγάλη τιμή που τον υποδέχεται στην Αρχιεπισκοπή. Και πως να μην εκφράζει χαρά, αφού ο κ. Χριστοδουλίδης με την επίσκεψη του τον ξέπλυνε από το ατόπημα που έκανε στα εγκαινια του “Τουρκικού Σπιτιού”.

Ο Ελπιδοφόρος είπε λόγια που προφανώς αρέσουν στον Πρόεδρο της Κύπρου. Συγκεκριμένα:

“Οι ελπίδες του Κυπριακού Ελληνισμού και του Ελληνισμού γενικότερα είναι πάνω σας διότι είστε ένας νέος, δυναμικός και χαρισματικός ηγέτης και είμαι σίγουρος ότι ο Κύριος θα σας ευλογήσει. Να φέρετε ωραίες μέρες στην πονεμένη Κύπρο, διότι ο πόνος της Κύπρου είναι ο πόνος όλου του Ελληνισμού. Με όλες μας τις ευχές και τις προσευχές να σας συνοδεύουν σάς υποδέχομαι με μεγάλη χαρά εσάς και την εξοχότατη σύζυγο σας και όλους τους εκλεκτούς συνεργάτες σας στην Αρχιεπισκοπή».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε μέσα σε πελάγη ευτυχίας:

«Η χαρά και η τιμή είναι δική μου. Σίγουρα δεν μπορούσα να βρίσκομαι στη Νέα Υόρκη και να μη σας επισκεφθώ, λαμβάνοντάς υπόψη τον διαχρονικό ρόλο που διαδραματίζει η Αρχιεπισκοπή, ειδικότερα στις ΗΠΑ που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο για την ομογένεια μας, και για την ελλαδική και την κυπριακή παροικία, πάνω στην οποία στηριζόμαστε στην προσπάθεια μας για τερματισμό της τουρκικής κατοχής και επανένωσης της Κύπρου. Σαρανταεννέα χρόνια είναι πάρα πολλά.

Την ίδια στιγμή, παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα, δεν ξεχνούμε και αυτή η προσπάθεια θα τερματιστεί μόνο όταν φτάσει η ευλογημένη ώρα της επανένωσης.

FILE PHOTO: Έλληνας ιεράρχης ευλόγησε τα διπλωματικά “όπλα” του Τούρκου Σουλτάνου, εναντίον του Ελληνισμού. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ και άλλους “επίσημους” στα εγκαίνια του Τουρκικού Κέντρου. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία

Ξεκινήσαμε μια νέα προσπάθεια που αποσκοπεί να αναδείξει τα οφέλη για όλους και για την Κύπρο φυσικά, την Τουρκία, την Ελλάδα, την περιοχή, την ΕΕ, τις ΗΠΑ, μέσα από την επίλυση του Κυπριακού, πάντα στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου.

Παρά τις προκλήσεις, τις δυσκολίες, κάποιες φορές τις απογοητεύσεις, είμαστε εδώ και θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να πετύχουμε αυτό τον στόχο.

Η παρούσα κατάσταση πραγμάτων στην Κύπρο δεν μπορεί να αποτελέσει τη λύση του Κυπριακού. Είναι μια κατάσταση η οποία εγκυμονεί καθημερινά κινδύνους, βλέπουμε τι γίνεται και σε άλλες περιοχές σε ευρωπαϊκό και σε διεθνές επίπεδο, και ελπίζουμε με τη βοήθεια και της διεθνούς κοινότητας, με τη βοήθεια των ΗΠΑ που διαδραματίζουν ένα καθοριστικό ρόλο, να φτάσουμε σε αυτή την ευλογημένη ώρα».

Ακολούθως ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής πρόσφερε ως δώρο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα αναμνηστικό τόμο που εκδόθηκε με την ευκαιρία των 100 χρόνων παρουσίας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ενώ στην κα Καρσερά Χριστοδουλίδη προσέφερε μια εικόνα της Παναγίας.

Στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η σύζυγος του προσέφεραν, επίσης, αναμνηστικά δώρα, τα οποία βεβαίως πληρώνουν οι φόροι του κυπριακού λαού.

Τα συγχαρητήρια μας στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Το να πεθθαινεις για την πατριδα σου οπως οι αγωνιστες της ΕΟΚΑμε τα σηερινα δεδομενα ηταν λαθος Ε ρε που καταντησαμε

  2. Αχ! Τι να πει κανείς? ¨Ολα αυτά τα μελιστάλακτα λογάκια περί ανέμων και υδάτων. Αυτός ο Ελπιδοφόρος είναι μέσα σε όλα.

  3. Που ειναι το παραξενο παπας δεν ειναι;;

Comments are closed.