Ποιο είναι το πρόστιμο αν δεν πληρώσεις τα τέλη κυκλοφορίας;

Κοινοποίηση:
Teli kikloforias 3

Η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2022 λήγει σε μερικές μέρες και ακόμα δεν έχει δοθεί παράταση. Τι θα πληρώσετε σε περίπτωση που δεν προλάβατε να τα εξοφλήσετε εγκαίρως;

Μέχρι την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου πρέπει όλοι οι ιδιοκτήτες οχημάτων να έχουν πληρώσει τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας. Προς το παρόν, οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν προβεί σε κάποια ανακοίνωση για την παράταση της αποπληρωμής τους, οπότε οι οδηγοί πρέπει να βιαστούν για να μην βρεθούν με πρόστιμο.

Σε περίπτωση που δεν προλάβουμε να τα πληρώσουμε στην ώρα τους, θα πρέπει να καταβάλουμε το ποσό που μας αναλογεί για τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας, με το πρόστιμο για την μη έγκαιρη καταβολή του να κυμαίνεται ως εξής:

ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ.
το ήμισυ των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. ή φορτηγό ή λεωφορείο
30 ευρώ, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από αυτό το ποσό
Εάν ένας ιδιοκτήτης οχήματος δεν μπορεί να καταβάλει τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας, έχει τη δυνατότητα να το θέσει σε ακινησία. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να καταθέσει τις πινακίδες του αυτοκίνητου του, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Από την στιγμή που θα καταθέσετε τις πινακίδες, το αυτοκίνητο δεν μπορεί να μετακινηθεί για κανένα λόγο ούτε για να ακινητοποιηθεί εκ νέου ούτε για να πάει service και υπάρχουν κυρώσεις που κυμαίνονται από 10.000 ευρώ εφόσον διαπιστωθεί ότι το αυτοκίνητο είναι σε κυκλοφορία παρότι έχει δηλωθεί σε ακινησία, έως 30.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής.

Ο μοναδικός τρόπος μετακίνησης του οχήματος είναι με προσωρινές πινακίδες για τις οποίες θα χρειαστεί ο οδηγός να έχει μαζί του ασφάλεια αυτοκινήτου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Να δούμε ποιο θα είναι το πρόστιμο για αυτούς τους Άθλιους σύντομα που έχουν βάλει μια Κοινωνία να βράζει στο ζουμί της!!!!

Comments are closed.