Ποιοί “έτρεξαν” άμεσα την είδηση απόπειρας δολοφονίας του Στέφανου Χίου

Κοινοποίηση:
xios-stefanos-2

Το Διαδίκτυο «έτρεξε» από πολύ νωρίς την Δευτέρα, αξημέρωτα, την είδηση για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Στέφανου Χίου. Οι αναγνώστες των σάιτ είχαν την πληροφόρηση «μόλις ξύπνησαν», σε μια σειρά ιστοσελίδων. Προφανώς, την πρωτιά κατέχει το σάιτ του Μακελειού, με ώρα ανάρτησης τις 3:40. Αργότερα (6:02) δημοσίευσε.. αποκλειστικές φωτογραφίες από το νοσοκομείο, που έδειχναν τον Χίο αιμόφυρτο στο κρεβάτι, με ορούς και μάσκα οξυγόνου, καθώς και άλλες με τα νωπά τραύματα και τα ματωμένα ρούχα πριν τον αναλάβουν οι γιατροί.

Ακολούθησε –τουλάχιστον σε όσα σάιτ είδαμε νωρίς το πρωί (ίσως κάποια να μας έχουν ξεφύγει)– το CCN.gr με ώρα ανάρτησης στις 5:14, την ίδια που είχε και το (ομογάλακτο) nerwsbomb.gr (5:14), το οποίο αργότερα αναδημοσίευσε τις φωτογραφίες του Μακελειού. Άλλες «γρήγορες» αναρτήσεις είχαν τα iefimerida.gr (6:01), το Πρώτο Θέμα (6:12), το in.gr (6:15) και το zoogla.gr (6:21) που, αντίθετα με άλλα σάιτ, επικαλέστηκε πληροφορίες που μεταδόθηκαν από την ΕΡΤ. Στις 7 ανέβηκε η είδηση από τις ιστοσελίδες του Αντένα και του Open, στις 7:09 από τον Σκάι, στις 7:10 από το lifo.gr, στις 7:33 από την Καθημερινή, ενώ με καθυστέρηση έγινε η ανάρτηση από τα άλλα ηλεκτρονικά Μέσα της Alter Ego (πέραν του in.gr δηλαδή): Στο Βήμα η είδηση ανέβηκε στις 8:03 και στα Νέα στις 8:05
Να σημειώσουμε ότι η ώρα ανάρτησης σε κάθε είδηση μπορεί να «πειραχθεί» από τον εκάστοτε διαχειριστή, να αλλάξει δηλαδή –χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έτσι έγινε σε κάποια από τις περιπτώσεις που αναφέραμε πιο πάνω.

Είχε ζητήσει προστασία

Πολλές, αν όχι όλες, από τις πρώτες αναρτήσεις ήταν σχεδόν πανομοιότυπες, ακόμα και στη σύνταξη. Διαφοροποίηση υπήρχε στο Μακελειό, το οποίο πέραν των αρχικών στοιχείων για την απόπειρα, είχε καταγγελία κατά της πολιτικής και αστυνομικής ηγεσίας αναφέροντας ότι ο αρχηγός της ΕΛΑΣ και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχουν ευθύνες επειδή «αρνούνται όλο αυτόν τον καιρό τα αιτήματα για παροχή αστυνομικής προστασίας στην ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΕΠΕ και στον ίδιο τον Στέφανο Χίο παρ’ όλες τις ευθείες απειλές που έχουν δεχτεί για τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματά τους».

Πηγή: harddog.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: