Ποιες οικονομικές δραστηριότητες ανοίγουν μετά την εστίαση – Πότε θα καταργηθεί το SMS για τις μετακινήσεις

Κοινοποίηση:
οικονομικές δραστηριότητες

Σε τροχιά εξόδου από το lockdown βρίσκεται η χώρα, με τα πρώτα θετικά μηνύματα να έρχονται από το άνοιγμα της εστίασης της Δευτέρα του Πάσχα.

Οι επιχειρηματίες πήραν μία μικρή ανάσα, καθώς τα μαγαζιά τους λειτούργησαν σε εξωτερικούς χώρους, με τον κόσμο να ανταποκρίνεται σε αυτή τη νέα αρχή, έπειτα από το λουκέτο των προηγούμενων έξι μηνών.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό για τη χαλάρωση των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας και με την προϋπόθεση ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά, όλα τα σχολεία -γυμνάσια, δημοτικά και νηπιαγωγεία- θα επαναλειτουργήσουν διά ζώσης από τη Δευτέρα 10 Μαΐου, με την πραγματοποίηση self test.

Στη συνέχεια, το Σάββατο 15 Μαΐου, θα ανοίξει και ο τουρισμός, ενώ έχει ήδη προαναγγελθεί και το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών. Οι τουρίστες θα πρέπει να επιδεικνύουν είτε αποδεικτικό εμβολιασμού, είτε αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών.

Με το άνοιγμα του τουρισμού, αναμένεται να απελευθερωθούν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες στη χώρα. Την ίδια μέρα θα καταργηθεί πλήρως και η υποχρέωση αποστολής SMS για τις μετακινήσεις.

Μέχρι τότε όλες οι μετακινήσεις εξακολουθούν να γίνονται με αποστολή SMS στο 13033, ακόμα και για την επίσκεψη σε καφέ ή εστιατόριο οι πολίτες πρέπει να στέλνουν μήνυμα στο 13033 με κωδικό 6, ενώ υπάρχει και ο χρονικός περιορισμός των 3 ωρών.

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα 3 Μαΐου διευρύνθηκε κατά μία ώρα το ωράριο μετακίνησης των πολιτών και η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 11 μμ και λήγει στις 5 τα ξημερώματα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Όλα στον βωμό του χρήματος. Ελεύθερα όλα για να διασκεδάσουν οι τουρίστες και οι Έλληνες να βγάλουν λίγα χρήματα. Με 35 νεκρούς μας έκλεισαν μέσα στα σπίτια, ενώ με 130 όλα πάνε καλά κι ανοίγουν σχεδόν τα πάντα. Πως μπορεί να το εξηγήσει λογικός άνθρωπος αυτό!
    Μόλις αρχίσει ο τουρισμός, ε! να κόψουμε τα μηνύματα αφού ο ξένος θα κυκλοφορεί ελεύθερα ενώ ο ντόπιος δε νομίζω. Τον χειμώνα … ξανά όλοι μέσα … για το καλό μας! Μας θεωρούν όλους βλάκες; Μάλλον τι άλλο!

Leave a Response