Ποια είναι η ναυτιλιακή εταιρεία που έγινε το μακελειό με τους τέσσερις νεκρούς

Κοινοποίηση:
Πυροβολισμοί σε ναυτιλιακή εταιρεία στην γλυφάδα, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024.
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινότητα της ελληνικής ναυτιλίας η ένοπλη επίθεση στην ναυτιλιακή European Navigation στη Γλυφάδα. Πρόκειται για μία εταιρεία με σχεδόν μισό αιώνα παρουσίας στον ελληνικό εφοπλισμό και με ιδιαίτερη στόχευση στα δεξαμενόπλοια.

Η εταιρεία αναφέρει στην ιστοθέση της ότι ιδρύθηκε το 1979 και έχει επί δεκαετίες διαχειριστεί δεκάδες εμπορικά πλοία, δεξαμενόπλοια πετρελαίου και χημικών, ενώ «διαχειρίζεται σήμερα ένα στόλο περίπου 1.200.000 DWT υπό την European Product Carriers Ltd». Συγκεκριμένα, «δύο shuttle tankers DP2 Suezmaxes που κατασκευάστηκαν το 2013 στο STX (Κορέα), τέσσερα δεξαμενόπλοια LR2 και οκτώ δεξαμενόπλοια MR, όλα κατασκευασμένα μεταξύ 2001 και το 2005 και τρία μικρά δεξαμενόπλοια για την εγχώρια ελληνική αγορά που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2004 και 2006, ενώ υπήρχε προγραμματισμός προσθήκης ακόμη πέντε δεξαμενόπλοιων MR στο STX στην Κορέα ήδη την περασμένη δεκαετία.

Οι εγκαταστάσεις της στην Γλυφάδα φιλοξενούν τις υπηρεσίες για «την τεχνική διαχείριση, τη λειτουργία, την ασφάλιση και το πλήρωμα».

Σύμφωνα με σειρά δημοσιευμάτων, η ναυτιλιακή έχει βρεθεί στο πρόσφατο παρελθόν στο προσκήνιο μέσω της δικαστικής διαμάχης στην οικογένεια Καρνέση για σειρά οικονομικών θεμάτων. Σημειώνεται ότι ο ιδρυτής της Σπύρος Καρνέσης έχει και το πλειοψηφικό ποσοστό σε γνωστή εταιρεία καυσίμων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response