Πλησιάζει το ιστορικό ρεκόρ ο χρυσός – Ο ρόλος των κεντρικών τραπεζών

Κοινοποίηση:
Poioi-kai-xrysos-

Οι τιμές του χρυσού αυξάνονται, όχι πολύ μακριά από το υψηλό ρεκόρ που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι ανησυχίες για τις αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις μεταξύ Ιράν και Ισραήλ ενίσχυσαν τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο που θεωρειται ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο.

Ο χρυσός σποτ σημειώνει άνοδο 0,2% στα 2.387,11 δολάρια ανά ουγγιά, αφού έφτασε στο ιστορικό υψηλό όλων των εποχών στα 2.431,29 δολάρια την Παρασκευή. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,9% στα 2.403,90 δολάρια. Ο χρυσός έχει άλλο ένα σκέλος στήριξης εκτός από την ένταση στη Μέση Ανατολή, που αφορά στις αγορές από τις κεντρικές τράπεζες και τις αυξανόμενες προσδοκίες για τον πληθωρισμό να υποστηρίζουν επίσης το ράλι.

Αυτό σημαίνει ότι ο χρυσός συμπεριφέρεται σαν παράγοντας αντιστάθμισης του πληθωρισμού για άλλη μια φορά, ανέφερε ο ανώτερος αναλυτής της Citi, Matt Simpson. Και προσέθεσε: «Το γεγονός ότι είδαμε ένα ενδοημερήσιο διάλειμμα πάνω από τα 2400 δολ. γρήγορα αντιστρέφεται υποδηλώνει ότι οι traders επιθυμούν να κάνουν κρατήσεις κερδών, κάτι που με τη σειρά του καταδεικνύει ότι ίσως πρόκειται να βιώσουμε κάποιο είδος αναταραχής σε αυτά τα υψηλά».

Ο χρυσός σημείωσε άνοδο 1,6% την προηγούμενη συνεδρίαση, παρά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: