Πληρωμένη απάντηση Σαλβίνι σε Γερμανό ΥΠΕΣ: «Θα σας φέρουμε τους παράνομους μετανάστες στη γερμανική πρεσβεία»

Κοινοποίηση:
salvini

Το χάσμα Ρώμης Βερολίνου όλο ένα και βαθαίνει με τον Ματέο Σαλβίνι να δίνει πληρωμένη απάντηση στον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ ο οποίος τον προέτρεψε να ανοίξει τα ιταλικά λιμάνια στα πλοία που “διασώζουν” παράνομους μετανάστες στη Μεσόγειο .

Φυσικά ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας δε έχει καμία δουλειά να ασχολείται με την μεταναστευτική πολιτική της Ιταλίας, αλλά στη σημερινή γερμανοκρατούμενη ΕΕ τίποτα δεν κάνει πλέον εντύπωση.

«Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπουμε πλοία που έχουν διασώσει και επιβιβάσει ανθρώπους να πλέουν στη Μεσόγειο για εβδομάδες επειδή δεν μπορούν να βρουν λιμάνι», τόνισε ο Ζεεχόφερ σε επιστολή του προς τον Σαλβίνι, αντιπρόεδρο και ισχυρό άνδρα της κυβέρνησης της Ιταλίας, ηγέτη του κόμματος της Λέγκας.

Στο κείμενο, ο Χορστ Ζεεχόφερ καλεί να βρεθεί «άμεσα ευρωπαϊκή λύση» στο πρόβλημα πριν προσθέσει «σας προτρέπω να αναθεωρήσετε τη στάση σας ως προς την άρνησή σας να ανοίξετε τα λιμάνια της Ιταλίας» στα πλοία των ΜΚΟ.

Λόγω της κοινής ευθύνης των ευρωπαϊκών κρατών «και των κοινών χριστιανικών μας αξιών», συνεχίζει ο Ζεεχόφερ, στέλεχος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), δεν πρέπει να έχει διαφορά από ποια οργάνωση σώζονται οι μετανάστες στη Μεσόγειο, από ποια χώρα προέρχεται το πλήρωμα ή υπό ποια σημαία πλέει το σκάφος τους.

Ο Σαλβίνι αντέδρασε στην έκκληση του Ζεεχόφερ με βίντεο που μεταφόρτωσε στο Facebook, στο οποίο επανέλαβε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να αλλάξει πολιτική: «Αγαπητή γερμανική κυβέρνηση, δεν ξανανοίγω τα λιμάνια (…) αν μη τι άλλο, θα φορτώσουμε τους μετανάστες σ’ ένα αυτοκίνητο και θα τους πάμε στη γερμανική πρεσβεία», είπε.

«Αν οποιοσδήποτε έχει συνηθίσει να αντιμετωπίζει την Ιταλία σαν σκουπιδότοπο όπου πετάει όλα τα προβλήματα που η Ευρώπη παριστάνει ότι δεν βλέπει, αυτό τέλειωσε. Κι αυτό ισχύει και για τους Γάλλους και για τους Ολλανδούς», συνέχισε στον ίδιο τόνο ο Ματέο Σαλβίνι, απαιτώντας από τους ομολόγους του να συμβάλλουν περισσότερο όσον αφορά το ζήτημα των προσφύγων και των μεταναστών και προσθέτοντας ειρωνικά πως νοιώθει «μοναξιά».

Ο Σαλβίνι, ο οποίος αφότου ανέλαβε το υπουργείο Εσωτερικών εφαρμόζει σκληρά αντιμεταναστευτικά μέτρα, επιμένει ότι δεν πρόκειται να «υποκύψει» στον εκβιασμό που  υφίσταται η χώρα του.

Την περασμένη εβδομάδα, οι ιταλικές αρχές κατέσχεσαν στη Λαμπεντούζα το πλοίο Sea-Watch 3 και συνέλαβαν τη γερμανίδα πλοίαρχό του, η οποία αψήφησε την απαγόρευση της ιταλικής κυβέρνησης κι έδεσε στο μικρό νησί για να αποβιβάσει σαράντα παράνομους μετανάστες που παρέμεναν αποκλεισμένοι πάνω στο σκάφος της για πάνω από δύο εβδομάδες. Η πλοίαρχος, η Καρόλα Ρακέτε, αφέθηκε κατόπιν ελεύθερη. Ωστόσο, σε βάρος της εξακολουθούν να διενεργούνται δύο έρευνες στην Ιταλία, για αντίσταση κατά της αρχής και αρωγή σε παράτυπους μετανάστες.

Άλλο ένα πλοίο, το ιστιοφόρο Alex, με 41 μετανάστες, έδεσε στη Λαμπεντούζα χθες· έγινε έτσι το δεύτερο που αψηφά την απαγόρευση της Ρώμης. Νωρίτερα, το πλήρωμα απέρριψε την προσφορά της Μάλτας να το υποδεχθεί, καθώς η ΜΚΟ Mediterranea που το έχει ναυλώσει υπογράμμισε πως το ταξίδι θα ήταν επικίνδυνο για τους μετανάστες.

Το πλοίο Alan Kurdi, της γερμανικής ΜΚΟ Sea-Eye, γνωστοποίησε αντίθετα ότι χάραξε πορεία προς τη Μάλτα με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να αποβιβάσει 65 μετανάστες που διέσωσε ανοικτά της Λιβύης. Το πλοίο βρισκόταν κοντά στη Λαμπεντούζα, αλλά δεν μπόρεσε να δέσει στο ιταλικό νησί.

Ο Ματέο Σαλβίνι αποκάλεσε τους εργαζόμενους της συγκεκριμένης ΜΚΟ «τσακάλια», διερωτήθηκε αν θα «μείνουν ατιμώρητοι» και υποστήριξε πως σε οποιαδήποτε «κανονική χώρα» θα «γίνονταν αμέσως συλλήψεις και το πλοίο τους θα κατασχόταν».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

 1. Καλησπέρα Στέφανε,

  Θα μου Επιτρέψεις, αλλά ο Γερμανός ΥΠΕΣ Λέει Ηλιθιότητες Πρώτου Βαθμού για να μην Πω Τίποτε Χειρότερο.
  Σίγουρα και δεν είναι δυνατόν, να επιτρέπουμε πλοία που έχουν διασώσει και επιβιβάσει ανθρώπους να πλέουν στη Μεσόγειο για εβδομάδες επειδή δεν μπορούν να βρουν λιμάνι, όμως γιατί πρέπει αυτό να Γίνεται στα Λιμάνια της Ιταλίας ή της Ελλάδας, για παράδειγμα.

  Αφού τόσο πολύ Ενδιαφέρεται ο Γερμανός ΥΠΕΣ, γιατί να μην Κατευθύνονται τα Πλοία, από την επάνω πλευρά, στο Λιμάνι του Αμβούργου, ας Πούμε.

  Διότι Στέφανε, Πολύ Απλά, η Γερμανία Θέλει τη Μετανάστευση από Τρίτες Χώρες ( Εκτός Ευρώπης ), αλλά Ποιοτική Μετανάστευση, με την Έννοια, τον Πακιστανό ή τον Αφρικανό, για παράδειγμα, ο οποίος είναι Πληροφορικός, Πολιτικός Μηχανικός, Γιατρός, Δικηγόρος, Επιστήμων Γενικά, είναι Καλοδεχούμενος, τους Υπόλοιπους ας τους Πάρουν οι άλλες Χώρες της Ευρώπης, και όπως Συμβαίνει Τελευταία, Ιταλία και Ελλάδα.

  Είναι αυτό που Λέγεται Έντονα στην Ιταλία, ότι η Ιταλία δεν έχει Θέση σε μία Γερμανοκρατούμενη Ευρώπη, και μην Εκπλαγείς Καθόλου, εάν μέχρι Τέλος του 2019, το Λεγόμενο ITALEXIT Γίνει Επιτέλους Πράξη. Αν Συνεχίσει έτσι η Γερμανία, είναι Μαθηματικώς Βέβαιο ότι θα Συμβεί Αυτό.

  Ευχαριστώ,

  Με Εκτίμηση,
  Πολλούς Χαιρετισμούς,

  Άγγελος από Μιλάνο

 2. Το εχουμε ξαναγραψει ο σαλβινι εχει πεντε κιλα αρχ@@ια .Απλα η χωρα του ειναι υπερχρεωμενη με απτελεσμα στο τελος να κανει πισω στις απαιτησεις των βρωμογερμανων.

 3. Μακάρι ο Σαλβίνι να μην κάνει πίσω στο μεταναστευτικό και να ακολουθήσουν και άλλοι την τακτική του. .Απελάσεις των λαθραίων και τίποτα λιγότερο.

 4. να μπορέσουν όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από όλες τις χώρες της Ευρώπης αλλά και οι νεοαφικόμενοι να πάνε να ζήσουν μόνιμα στην Γερμανία, οι ντόπιοι Γερμανοί μπορούν να τους παρέχουν τα πάντα με την εργασία τους και τους φόρους του μιας και δεν μπορούν να προσαρμοστούν στην ρατσιστική Δύση. ΕΜΠΡΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΟ ΤΙΜΙΟ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕς ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.

Leave a Response