Περισσότερα τα κρούσματα και οι θάνατοι από Covid-19 στις περιοχές με την μεγαλύτερη οικονομική ανισότητα – ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

Κοινοποίηση:
τεστ

Οι περιοχές που έχουν τα μεγαλύτερα επίπεδα εισοδηματικών ανισοτήτων εμφανίζουν επίσης μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων Covid-19, δείχνει μία νέα αμερικανική μελέτη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Στατιστικής και Κοινωνιολογίας Τίμοθι Λιάο του Πανεπιστημίου Ιλινόις-Ουρμπάνα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Network Open», ανέλυσαν στοιχεία της περιόδου Ιανουαρίου-Αυγούστου 2020 από σχεδόν όλες τις κομητείες των ΗΠΑ (3.141 συνολικά) και συσχέτισαν τον δείκτη εισοδηματικής ανισότητας Gini για κάθε μία από αυτές με τα στατιστικά του κορονοϊού.

Ο δείκτης Gini κυμαίνεται από 0 (τέλεια ισότητα) ως 100 (μέγιστη ανισότητα) και για τις αμερικανικές κομητείες κυμαίνεται από 25,7 ως 66,5. Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι περιοχές με τον μεγαλύτερο δείκτη (άρα τη μεγαλύτερη ανισότητα) είχαν 2% έως 4% περισσότερα κρούσματα και 4% έως 7% περισσότερους θανάτους, σε σχέση με τις περιοχές με τη μικρότερη ανισότητα.

Τα ευρήματα δείχνουν, σύμφωνα με τους ερευνητές, ότι όπου το χάσμα μεταξύ πλουσίων-φτωχών είναι μεγαλύτερο υπάρχουν μεγαλύτερες διαφορές στην πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, με αποτέλεσμα αυτό να βλάπτει την υγεία του πληθυσμού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Μας λένε τα αυτονόητα, μόνο που οι προδοτικές κυβερνήσεις και υπαλληλίσκοι τους επιστήμονες της κακιάς ώρα, αρνούνται να μας ενημερώσουν για τη συχνότητα θανάτων μεταξύ διαφορετικών φυλετικών και οικονομικών ομάδων. Βλέπετε αν το κάνουν θα δούμε ότι δεν παίρνουν μέτρα για τον ιό αλλά για τον αφανισμό μας.

  2. Δεν υπάρχουν θάνατοι απο Covid-19. Οι νεοταξίτες λένε ότι είναι από Covid-19. Οι άνθρωποι πεθαίνουν από ότι πέθαιναν πάντα.

Leave a Response