Παρατείνονται οι προθεσμίες για υποβολή δηλώσεων. Δείτε ποιους αφορά η απόφαση

Κοινοποίηση:
1048342-platforma-eforia-696x417

Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεσυρόπουλου, κατόπιν εισήγησης του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, και με στόχο την ανακούφιση των επιχειρήσεων και των λογιστών – φοροτεχνικών, παρατείνονται οι παρακάτω προθεσμίες υποβολής δηλώσεων:

– Παρατείνονται για δύο μήνες από τη λήξη τους, κατά περίπτωση, οι προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίου και τελών χαρτοσήμου, με καταληκτική ημερομηνία εντός Μαρτίου και Απριλίου 2020. Οι δηλώσεις τελών χαρτοσήμου, που αποδίδονται ηλεκτρονικά με τον παρακρατούμενο φόρο εισοδήματος και αποτελούν παρακολούθημα του φόρου αυτού, αποδίδονται κατά τον χρόνο απόδοσης του παρακρατούμενου φόρου.

– Παρατείνεται μέχρι και την 30/6/2020 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων περιβαλλοντικού τέλους πλαστικής σακούλας, με καταληκτική ημερομηνία την 30/4/2020, που αφορούν στο α’ τρίμηνο του 2020.

– Παρατείνεται μέχρι και την 29/5/2020 η προθεσμία υποβολής δηλώσεων φόρου διαμονής, με καταληκτική ημερομηνία την 31/3/2020, που αφορούν τα ειδικά στοιχεία, τα οποία εκδόθηκαν εντός Φεβρουαρίου 2020.

– Παρατείνεται μέχρι και την 30/6/2020 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φόρου διαμονής, με καταληκτική ημερομηνία την 30/4/2020, που αφορούν τα ειδικά στοιχεία, που εκδόθηκαν εντός Μαρτίου 2020.

– Παρατείνεται μέχρι και την 29/5/2020 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φόρου κληρονομιών και κερδών από τυχερά παίγνια, που λήγει εντός Μαρτίου και Απριλίου. Το ίδιο ισχύει και για τις δηλώσεις φόρου δωρεών και γονικών παροχών, για τις οποίες δεν συντάσσεται συμβολαιογραφικό έγγραφο.

– Για την προστασία της υγείας των συναλλασσομένων και των εργαζομένων στις ΔΟΥ, οι δηλώσεις φορολογιών κεφαλαίου που υποβάλλονται κατά το χρονικό αυτό διάστημα, παραλαμβάνονται και διεκπεραιώνονται χωρίς διενέργεια ελέγχου, ο οποίος θα διενεργηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ , ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝΕ ΛΕΦΤΑ , ΤΡΙΧΕΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝΕ , ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ & ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ , ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ
    ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ , ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΟΤΕ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ , ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ & ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ , ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!

Comments are closed.