Παραίτηση Ντογιάκου από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων μετά την ανακοίνωση της ΕΔΕ υπέρ Κουφοντίνα

Κοινοποίηση:
ntogiakos2343

Ο κ. Ντογιάκος τονίζει πως η Ένωση Δικαστών προέβη σε «ευθεία και σαφή παρέμβαση σε συγκεκριμένη υπόθεση υπέρ συγκεκριμένου καταδίκου».


Την παραίτηση του αντιεισαγγελέα Ντογιάκου από μέλος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) προκάλεσε η ανακοίνωση της ΕΔΕ που αφορούσε τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Η ΕΔΕ ζητούσε από την Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της απέναντι στον αρχιεκτελεστή της 17Ν.

Ο κ. Ντογιάκος απέστειλε επιστολή στην Ενωση στην οποία υπογραμμίζει ότι με την επίμαχη ανακοίνωσή της «έγινε ευθεία και σαφής παρέμβαση σε συγκεκριμένη υπόθεση υπέρ συγκεκριμένου καταδίκου».

Η ΕΔΕ, αναφέρει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με την ανακοίνωσή της αυτή με την οποία ζητάει από την Πολιτεία «να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατούμενου Δ. Κουφοντίνα, παρέβλεψε ότι:

Α) τέτοιου είδους ενέργειες κλονίζουν συθέμελα το κύρος της Δικαιοσύνης στην συνείδηση των πολιτών και προκαλούν ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια σε βάρος της, όπως άλλωστε ήδη έχει γίνει με αφορμή τη συγκεκριμένη ενέργειά της, Β) ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει ήδη επιληφθεί της συγκεκριμένης υποθέσεως, όπως άλλωστε και οι θεράποντες ιατροί του νοσοκομείου στο οποίο ο κατάδικος αυτός νοσηλεύεται και Γ) παραπέμπει στη λήθη της ιστορίας τους επιφανείς δικαστές και εισαγγελείς οι οποίοι έπεσαν θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων».

Κατόπιν αυτών, υπογραμμίζει ο κ. Ντογιάκος, επειδή η επίμαχη ενέργεια της ΕΔΕ είναι «καθ΄ όλα αμφιλεγόμενη και χωρίς εμφανή κίνητρα, παραβιάζουσα κατάφορα την αρχή της ισονομίας, αλλά και επειδή υπήρξα θύμα τρομοκρατικής ενέργειας, η οποία ευτυχώς απέτυχε, Σας δηλώνω ότι δεν επιθυμώ να είμαι πλέον μέλος της».

Δεν παραλείπει ο κ. Ντογιάκος στην επιστολή του, να αναφέρει ότι «το υψηλό επιστημονικό κύρος και η κοινωνική εμβέλεια της ΕΔΕ επιβάλλουν ιδιαίτερη σπουδή και περίσκεψη πριν από κάθε, εν γένει, ενέργεια της».

Υπενθυμίζεται ότι η επίμαχη ανακοίνωση της ΕΔΕ ανέφερε: «Η Δικαιοσύνη είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια και τον ουμανισμό. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατουμένου Δ. Κουφοντίνα, του οποίου η ζωή κινδυνεύει άμεσα μετά από πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας και να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας του. Τα εγκλήματα που διέπραξε καταδικάστηκαν τόσο από τα Ελληνικά Δικαστήρια όσο και από την συλλογική συνείδηση. Η Δημοκρατία έχει σταθερά θεμέλια και ισχυρούς θεσμούς που της επιτρέπουν να συνδυάζει την απαίτηση συμμόρφωσης στους νόμους με την τήρηση των αρχών του ανθρωπισμού».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Για τους 11 φόνους που διέπραξε ο κουφοντίνας δίκαιο είναι να παραμείνει στην φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής του.
    Ώς αναφορά την υγεία του και την διατροφή του άς πράξει όπως θέλει δεν μας απασχολεί καθόλου.

  2. ΜΠΑ, ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΞΑΡΣΕΙΣ ΝΟΜΙΜΟΦΡΟΣΥΝΗΣ Ο ΝΤΟΓΙΑΚΟΣ;;;;;;;;;;;;;;;
    ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ(;) ΤΟΥ, ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΕ ΑΘΩΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΤΙΡΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ….

  3. Ο ( Παναθηναικακιας) αν δεν κάνω λάθος !!!!!!

Comments are closed.