Παρίσταναν τους «δοσατζήδες» και ρήμαζαν ηλικιωμένους

Κοινοποίηση:
dfbdfb df

Το κατώφλι του Εισαγγελέα πέρασαν ένας άνδρας ηλικίας 41 ετών και μια γυναίκα 40 ετών καθώς μετά από έρευνα της Αστυνομίας συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι διέπρατταν απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων με το πρόσχημα ύπαρξης οφειλών συγγενικών τους προσώπων. Ο εντοπισμός και η σύλληψη τους έγινε την Δευτέρα στις περιοχές των Αγίων Αναργύρων και των Αχαρνών, ενώ αναζητείται έτερος συνεργός.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για συμμορία που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές, απάτες κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, απάτη με υπολογιστή, ψευδή κατάθεση και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Επιπλέον, σε βάρος του 41χρονου εκκρεμούσαν 2 καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης 9 ετών για απάτες.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ από την έρευνα προέκυψε ότι ο 41χρονος με τη συνδρομή της 40χρονης και έτερου συνεργού τουλάχιστον τους τελευταίους 12 μήνες, διέπραττε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, παρουσιάζοντας σε αυτούς ψευδή γεγονότα προσποιούμενος υπάλληλο καταστημάτων πώλησης ηλεκτρονικών ειδών σχετικά με την ύπαρξη οικονομικής εκκρεμότητας συγγενικών τους προσώπων προς το παραπάνω κατάστημα.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν 9 περιπτώσεις απάτης σε διάφορες περιοχές της Αττικής κατά τις οποίες ο 41χρονος με την ανωτέρω μεθοδολογία, απέσπασε τραπεζικές κάρτες από πολίτες και πείθοντάς τους να του γνωστοποιήσουν τον προσωπικό αριθμό ασφαλείας, προέβη σε αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών.

Από έρευνα στην κατοχή τους βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, κινητό τηλέφωνο, 5 ναρκωτικά δισκία και ο ρουχισμός που είχε χρησιμοποιηθεί κατά την διάπραξη των παραπάνω αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: