Παράσημο του Τάγματος της Τιμής της Γεωργίας στον Αβραμόπουλο

Κοινοποίηση:

Ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος και Υπουργός Εξωτερικών και Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, τιμήθηκε, χθες, με το παράσημο του Τάγματος της Τιμής της Γεωργίας, την υψηλότερη διάκριση που απονέμει η Γεωργία σε προσωπικότητες διεθνούς κύρους, ως αναγνώριση του έργου τους.

Η τιμητική διάκριση απονεμήθηκε εξ ονόματος της Προέδρου της Γεωργίας Salome Zourabichvili, από τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Γεωργίας, σε ειδική τελετή, στις Βρυξέλλες, παρουσία μεγάλου αριθμού ευρωβουλευτών, καθώς και κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας της Γεωργίας.

Ο κ. Αβραμόπουλος τιμήθηκε για τη μεγάλη συμβολή του στην απαλλαγή των πολιτών της Γεωργίας από την υποχρέωση θεώρησης βίζας στις χώρες Σένγκεν για σύντομη διαμονή, εξέλιξη την οποία δρομολόγησε και υλοποίησε ως αρμόδιος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας.

Η απόφαση αυτή ήταν το πρώτο βήμα στην πορεία ένταξης της Γεωργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σημειώνεται ότι η διάκριση ήρθε μερικές εβδομάδες μετά την κατάθεση του επίσημου αιτήματος της Γεωργίας για ένταξη στην ΕΕ, έπειτα από αντίστοιχο αίτημα του Προέδρου Ζελένσκι της Ουκρανίας.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Γεωργιανού Κοινοβουλίου, Shalva Papuashvili: «Η υποστήριξη και συμβολή του Δημήτρη Αβραμόπουλου στη λήψη της πολύ θετικής αυτής απόφασης υπήρξε κομβική και η Γεωργία τον ευχαριστεί βαθιά».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Μας εχουνε καταρημαξει στη κλεψια οι Γεωργιανοι και ο κ.τεως οτιδηποτε τους απαλυνε τις βιζες και της αδειες παραμονης τους! Φυσικο ητανε να του κανουνε δωρακι με τοσα κλεψιμεικα απο τους Ελληνες!
    Να τον βαλουμε παλι υπουργο υγειας με δεξι χερι τον….καντηλαναφτη! Δωστε μπολια στο λαο!
    Ενας νεοδημοκρατης !

  2. ……o abramopoylosvilli ο υπουλοκαυκασιος γεννημα θρεμα , ο τυπος.

Comments are closed.