Παναγιώτης Παπανικολάου: “Ώστε αυτά τα self tests είναι αυτά που έχουμε στα νοσοκομεία και με οδηγίες για εξειδικευμένο προσωπικό;” (Εικόνες)

Κοινοποίηση:
selftest

Ο Παναγιώτης Γ. Παπανικολάου, Νευροχειρουργός, Διευθυντής στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας – Πειραιά, αναφέρθηκε στα self tests που έκαναν σήμερα την εμφάνισή τους στα φαρμακεία της χώρας και αποκαλύπτει πως είναι τα… rapid tests που υπάρχουν από πέρυσι στα νοσοκομεία με οδηγίες “αυστηρά για χρήση μόνο από εξειδικευμένο προσωπικό σε μονάδες υγείας”.

Στο πρώτο του post, ο κ. Παπανικολάου αναφέρει:

“Δηλαδή τελικά τα περίφημα self tests ήταν τα γνωστά Ag rapid tests που έχουμε στα νοσοκομεία από πέρσι σε συσκευασίες των 25 τμχ και με οδηγίες “αυστηρά για χρήση μόνο από εξειδικευμένο προσωπικό σε μονάδες υγείας” ; Μεγάλη πετυχεσιά παιδιά, μπράβο” και συνεχίζει: “Τελικά υπάρχει μόνο θέμα συσκευασίας ή (το σοβαρότερο) έχουν διανεμηθεί σε φαρμακεία παρτίδες Ag rapid tests ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος (που απαιτούν εξειδικευμένο προσωπικό μονάδων υγείας) ως δήθεν “self tests” ; Μπορεί να απαντήσει κάποιος υπεύθυνα από το υπουργείο Υγείας;”

Μετά από αυτά τα δύο επανήλθε γράφοντας: “Επί του πιεστηρίου – φαρμακοποιοί λένε πως μια από τις παρτίδες που διανεμήθηκε είναι Ag rapid tests ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος (με μακριά μπατονέτα) και με οδηγία στα Ελληνικά στυλ “μην την βάλετε πολύ βαθειά άρα κάντε self test”. Απαιτείται υπεύθυνη απάντηση από το υπ. Υγείας”.

papanikolaou papanikolaou1

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

Leave a Response