Παναγία των Παρισίων: Πώς το βίντεο-παιχνίδι Assassin’s Creed μπορεί να σώσει τον ναό (βίντεο)

Κοινοποίηση:
assassins_creed

H Παναγία των Παρισίων, ο ναός-σύμβολο για τους Παριζιάνους, το εμβληματικό μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, το οποίο θαύμασαν εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον πλανήτη και στάθηκε όρθιο απέναντι σε πολέμους και βανδαλισμούς τυλίχθηκε στις φλόγες το απόγευμα της 15ης Απριλίου.

Η φωτιά έσβησε τελικά μετά από 8,5 ώρες προκαλώντας μεγάλες καταστροφές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του ναού. Εφόσον γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αποφευχθούν περαιτέρω ζημιές από το νερό που χρησιμοποιήθηκε για την κατάσβεση της φωτιάς, οι γαλλικές αρχές θα επικεντρωθούν στην αποκατάσταση του ναού.

Πολλοί ισχυρίζονται πως η μεγαλύτερη βοήθεια για την αποκατάσταση μπορεί να έρθει από ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι, το Assassin’s Creed. Η συγκεκριμένη σειρά παιχνιδιών είναι ιδιαίτερα δημοφιλής διότι καταφέρνει να αναπαριστά ιστορικές τοποθεσίες με φοβερή ακρίβεια και λεπτομέρεια.

Ένας από τους τίτλους της σειράς, το «Assassin’s Creed Unity» διαδραματίζεται στο Παρίσι. Η γραφίστας του παιχνιδιού Caroline Miousse χρειάστηκε δύο ολόκληρα χρόνια για να δημιουργήσει ένα πιστό αντίγραφο της Παναγίας των Παρισίων, εξασφαλίζοντας πως δεν θα χαθεί η παραμικρή λεπτομέρεια του ναού. Η Miousse με τη βοήθεια ενός ιστορικού κατάφερε να δημιουργήσει τον καθεδρικό ναό σε κλίμακα 1:1 αλλά και να αναπαραστήσει λεπτομερώς και όλα τα έργα τέχνης που βρίσκονται μέσα στην εκκλησία.

Επιπλέον η φοιτήτρια Hannah Groch-Begley στη διδακτορική της εργασία, χρησιμοποίησε σαρωτές λέιζερ για να δημιουργήσει ένα ακριβές μοντέλο του καθεδρικού ναού. Η εργασία της μπορεί να δώσει πολύτιμες πληροφορίες για την ανακατασκευή του ναού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: