Πήρε τις οδηγίες του από την αγαπημένη του Γερμανία και τώρα θα τα βάλει πάλι με τους Έλληνες – Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη και Σόλτς

Κοινοποίηση:
κουλης σολτς

Oπρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς. Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Scholz για την ανάληψη των καθηκόντων του και εξέφρασε τη βούληση της ελληνικής πλευράς για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Oι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στην Ουκρανία τονίζοντας την ανάγκη διατήρησης της ευρωπαϊκής ενότητας, των ανοικτών διαύλων με τη Ρωσία και του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, καθώς μια επιθετική κίνηση θα επέφερε σοβαρές συνέπειες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Όλαφ Σολτς για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Συζήτησαν ακόμη για τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια. Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι υπάρχει θετική δυναμική για την ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων και για γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Σολτς συμφώνησαν να συναντηθούν το συντομότερο δυνατόν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Παλιά μου τέχνη κόσκινο.Ο γουρλομάτης ήταν πάντα υποζυγιο τών Γερμανών.Μέχρι πρό λίγου φύλαγε τήν άσπρο κώλο τής Μέρκελ.Τώρα έχει νέο αφεντικό τόν καγκελάριο Σόλτς τόν οποίον υπηρετεί πιστά.Γιά τήν Ελλάδα νά μήν περιμένουμε από αυτόν καλό γιά τήν χώρα μας.
    Γιάννης Λάκων

Comments are closed.