«Πέρασαν» στην Βoυλή οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου με τα μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό

Κοινοποίηση:
vouli-30.7.2019-2

Ευρεία πλειοψηφία εξασφάλισαν στην Βoυλή οι τρεις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου με τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού και την αντιμετώπιση των συνεπειών της επιδημικής κρίσης.

Τι είπε ο Σταϊκούρας στην Βoυλή
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κλείνοντας τη συζήτηση στην Βoυλή, ανέφερε ότι υπάρχει σχέδιο και ότι έρχεται στη συνέχεια η ώρα των κλαδικών πολιτικών σε τομείς, όπως ο τουρισμός. Επισήμανε δε την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών που αναφέρει ότι οι τράπεζες, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, αποφάσισαν να στηρίξουν, εκτός από τις επιχειρήσεις, και τα φυσικά πρόσωπα που αποδεδειγμένα πλήττονται από την κρίση, προσφέροντάς τους διευκολύνσεις στην πληρωμή των δόσεων των ενήμερων δανείων τους. Επισήμανε εξάλλου ότι, σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η ΕΕΤ, προτεραιότητα θα δοθεί σε εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις που επλήγησαν άμεσα λόγω αναστολής της λειτουργίας των επιχειρήσεων τους, στο πλαίσιο των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση.

Ως προς το σκέλος των εσόδων, ο υπουργός είπε ότι το μήνα Μάρτιο η απόκλιση ήταν πολύ μικρή. «Πραγματικά ούτε και εμείς περιμέναμε να έχουμε τόσο μικρή απόκλιση. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες δείχνουν πολύ μεγάλη υπευθυνότητα. Κι εμείς, από τη δική μας πλευρά, θα συνεχίσουμε με την ίδια υπευθυνότητα, με μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα για να βγάλουμε τη χώρα από την πρωτοφανή υγειονομική κρίση», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Αναφέρθηκε επίσης στην προστασία της πρώτης κατοικίας σημειώνοντας ότι «αυτό που πρέπει θα γίνει την κατάλληλη στιγμή» και η κυβέρνηση «έχει αποδείξει ότι γνωρίζει πότε πρέπει να νομοθετήσει, με υπευθυνότητα και ευαισθησία και άρα την κατάλληλη χρονική στιγμή θα υπάρχουν απαντήσεις γι΄αυτό το ζήτημα».

Η Βoυλή και το σύστημα υγείας
Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης υπογράμμισε ότι «οποιοδήποτε υλικό, εξοπλισμός και αν χρειαστεί στο δημόσιο σύστημα υγείας, όσες προσλήψεις και αν χρειαστεί, αυτές θα γίνουν, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία το πρόβλημα αυτό αλλά και να δημιουργήσουμε μια παρακαταθήκη, για το μέλλον». Υπογράμμισε επίσης ότι όλες οι δομές δουλεύουν, εξυπηρετούνται όλοι οι ασθενείς, τα κέντρα υγείας εργάζονται κανονικά, υπάρχει σχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα που θα βοηθήσει αν υπάρξει μεγάλος φόρτος στα νοσοκομεία.

«Το σύστημα υγείας είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει μια δυσμενή φάση εξέλιξης του κορονοϊού, αν τα πράγματα γίνουν χειρότερα. Τότε, όχι μόνο όλες οι μονάδες του δημόσιου τομέα, αλλά ο ιδιωτικός τομέας θα επιταχθεί, όπως προβλέπεται σε ΠΝΠ και το σύνολο των γιατρών, και αυτοί που δεν υπηρετούν το δημόσιο σύστημα υγείας, θα κληθούν να δώσουν τη μάχη όλοι μαζί», είπε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

 1. Όταν ήμουν πιτσιρίκι κάπου 8-9 υπήρξε μια μακρά περίοδος ζέστης και ξηρασίας,ασ πούμε το πολύ 5μηνες.Τι να κάνουν οι άνθρωποι; κάποια στιγμή οι πονηροί αρχές Οκτωβρίου κάνουν λιτανεία κάνουν δέηση φυσικά <> και δίσκο!!! να μην τα πολυλογω σε κάνα μήνα έβρεξε,στο χωριό ανακούφιση κλπ.Την Κυριακή έβγαλε και λόγο ο παππαγιωργης στον ναό πόσο μας βοήθησε ο θεός κλπ..Έλα που δεν έλεγε να σταματήσει η βροχή κάθε μέρα και την νύχτα.Δυσκολο να σπείρουμε δύσκολο να γίνουν οι δουλειές εδώ στο χωριό, Σε κάνα δύο Κυριακές του λέω παππούλη δεν κάνουμε μια λιτανεία να σταματήσει επιτέλους η βροχή; Ξέρει ο θεός πότε θα σταματήσει μου λέει.Αραγε ήξερε και πότε να αρχίσει του λέω.Κατι μου είπε δεν ήξερε και τι να πει πάντως προσπάθησε να μου απαντήσει θεό(λογικά). Είτε έβρεχε είτε χιόνιζε είτε είχαμε ξηρασία μεσα στο μυαλό του είχε ότι αυτός μια χαρά θα πληρώνεται.Αυτη ήτο η θεο (λογική) του άποψη… άλλες εποχές αλλα μυαλά άλλες ανάγκες.Ηθικο διδαγμα:Γίνε κι εσύ Παππάς η άρχισε να σκέφτεται λογικά κι όχι βολικά

  1. 8-9 χρονος άθεος. Ο πατέρας σου, η μάννα σου άθεοι κι αυτοί ; Κράτα τα ηθικά διδάγματα για τα μούτρα σου.

  2. 1989, Γιαννιτσά: Είχε να βρέξει 6 μήνες, τα πάντα είχαν στεγνώσει. Βαμβάκια και καπνά, είχαν καταστραφεί από την ανομβρία. Κάποια μέρα, ήρθε στην πόλη ο Μητσοτάκης, για προεκλογική ομιλία. Με το που πάτησε το πόδι του, άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς. Η βροχή, σταμάτησε μετά από 9 μέρες. Η αποξηραμένη λίμνη των Γιαννιτσών, κόντεψε να ξανα-εμφανιστεί μετά από 50 χρόνια.

 2. Το 1918 θέριζε η “ισπανική γρίπη” τον πληθυσμό των Αθηνών.
  Μόνο με λιτανεία προς τον Θεό πέρασε τελικά….

  “Τὰ ἀδύνατα παρὰ ἀνθρώποις δυνατὰ παρὰ τῷ Θεῷ ἐστιν”.

  ΤΑΠΕΙΝΩΘΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΡΕΕΕΕΕ !!!!!!!

Leave a Response