Πέραμα: Πατέρας δύο παιδιών ο 47χρονος που έχασε τη ζωή του – “Κανένας έλεγχος” λένε οι συνάδελφοί του

Κοινοποίηση:
ergatiko_atyxima1

Πατέρας δύο παιδιών είναι ο 47χρονος χειριστής του γερανού που βρήκε τραγικό θάνατο το πρωί στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος όταν με δύο ακόμη συναδέλφους του, προσπάθησαν να τοποθετήσουν το τέταρτο πτερύγιο σε προπέλα πλοίου αλλά υπό άγνωστες συνθήκες έπεσε η σκαλωσιά με αποτέλεσμα ο μεταλλικός όγκος να τους καταπλακώσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγο το ειδικό κλιμάκιο του Κέντρου Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου Πειραιά – Νοτίου Αιγαίου και το Λιμενικό ολοκλήρωσαν τον έλεγχο στο σημείο του τραγικού συμβάντος διαπιστώνοντας ελλείψεις στα μέτρα ασφαλείας αλλά και στην ασφάλεια των μηχανημάτων που χρησιμοποιήθηκαν για τις συγκεκριμένες ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες.

Οι άλλοι δύο εργαζόμενοι, ηλικίας 45 και 47 ετών, παραμένουν για νοσηλεία και ένας υποβλήθηκε σε χειρουργείο. Όσον αφορά την ταυτότητα του πλοίου που έχει ανελκυστεί σε μία από τις πλωτές δεξαμενές της Ζώνης, πρόκειται για το Asterion, το οποίο κατασκευάστηκε την περίοδο 1990-1991. Οι εκπρόσωποι του κλάδου αναφέρουν ότι «οι έλεγχοι είναι ανύπαρκτοι με συνέπεια να επικρατεί καθεστώς ασυδοσίας σε βάρος των εργατών που ξεκινούν για μεροκάματο χωρίς να ξέρουν αν θα γυρίσουν σπίτια τους…».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: