Πέθανε το ιστορικό στέλεχος και ευρωβουλευτής της ΕΠΕΝ Σπύρος Ζουρνατζής

Κοινοποίηση:
ΖΟΥΡΝΑΤΖΗΣ

Σε ηλικία 87 ετών πέθανε ο Σπύρος Ζουρνατζής ιστορικό στέλεχος του Εθνικού χώρου.

Ο Σπύρος Βας. Ζουρνατζής γεννήθηκε στους Σοφάδες Θεσσαλίας το 1935. Σπούδασε Νομικές και Πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διετέλεσε διευθυντής του πολιτικού περιοδικού «Προοπτική» (1960-1697). Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΠΕΝ από της ιδρύσεως της το 1984 και εξελέγη ευρωβουλευτής το 1989. Ενίσχυσε τον αγώνα της Πατριωτικής Συμμαχία στις ευρωεκλογές έχοντας την τελευταία τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο.

Συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο των Δημοτικών εκλογών στην Αθήνα με τον συνδυασμό Αθήνα Πόλις Ελληνική βγαίνοντας μάλιστα πρώτος σε σταυρούς. Αρθρογραφούσε στην εφημερίδα «Εστία» από το 1974 έως το 1997 και από την πρώτη στιγμή της επανέκδοσης του Ελευθέρου Κόσμου .

Έχει συγγράψει τα κάτωθι βιβλία: Εναντίον της Δημαγωγίας (1977), Η πολιτική των Επιμηθέων και η περίπτωσις Μαρκεζίνη (1978), 21η Απριλίου 1967: Μύθοι και Αλήθεια (1996) και από τις εκδόσεις μας τα: Εναντίον της Κομματοκρατίας α’ τόμος (2005), Εναντίον της Κομματοκρατίας β’ τόμος (2006) και Εναντίον του Ρεύματος (2010).

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

  1. μονο οι κουτοι και οι γεννημενο δουλοι ζητανε δικτατορες

  2. Ήταν επτά χρόνια με έργα, εσείς 50 με καταστροφή και πανωλεθρία!

  3. Ο ΕΚΛΙΠΩΝ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ,ΩΣ ΤΡΟ’Ι’ΚΑ ΤΗΣ “ΕΠΕΝ’,”ΚΡΑΤΗΣΑΝ” ΤΟΝ Γ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΡΗΣΑΝ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ,ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ!!! Υ.Γ. Ο ΜΑΚΗΣ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΥΤΑ…

    1. Η χούντα φταίει για όλα. Έχουν περάσει 55 χρόνια από την 21 απριλιου και βλέπω κάτι ψευτοδημοκρατες σε τηλεοπτικές εκπομπές από πολιτικους μέχρι δημοσιογράφους και αναθεματιζουν συνεχώς την χουντα. Για τα χάλια και τα αίσχη της μεταπολίτευσης γαργάρα.

    2. Στην ψευτοδημοκρατική αντίληψη σου “προστάτες και σωτήρες” των άλλων Αχρηστεροι φασιστες ψευτοδημοκρατες.

      1. αριστεροι και χουντικοι ειστε το ιδιο, ξυπνα! εχθροι της δημοκρατιας αρα και της Ελλαδας. Δε σας θελει ο κοσμος

  4. Θυμαμαι τις εκπομπες του στο Τηλετωρα με τον Μιχαλοπουλο…
    Ας ειναι ελαφρυ το χωμα που τον σκεπαζει.

Comments are closed.