Πέθανε ο πρόεδρος της Samsung σε ηλικία 78 ετών

Κοινοποίηση:
Samsung-Lee-Kun-hee

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 78 ετών ο πρόεδρος της Samsung, Λι Κουν Χι, o άνθρωπος που κατέστησε τη νοτιοκορεατική εταιρεία έναν κολοσσό παγκόσμιας εμβέλειας. «Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε το θάνατο του Λι Κουν Χι, προέδρου της Samsung Electronics», ανέφερε ο όμιλος.
Ο Λι, βρισκόταν στο κρεβάτι μετά από καρδιακή προσβολή που υπέστη το 2014. Άφησε την τελευταία του πνοή έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του και τον αντιπρόεδρο Τζέι ι Λι, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Λι μετέτρεψε την επιχείρηση εμπορίας νουντλς του πατέρα του στον μεγαλύτερο επιχειρηματικό όμιλο της Νότιας Κορέας και στον μεγαλύτερο παραγωγό έξυπνων κινητών και memory chips παγκοσμίως. Τα έσοδα της επιχείρησης αναλογούν στο ένα πέμπτο του ΑΕΠ της χώρας.

Ο Λι απέφευγε τα φώτα της δημοσιότητας και το 2014 υπέστη καρδιακό επεισόδιο που τον άφησε στο κρεβάτι. Ελάχιστες είναι οι λεπτομέρειες που διέρρευσαν για την κατάστασή του, με αποτέλεσμα να περιβάλλεται από πέπλο μυστηρίου μέχρι τις τελευταίες μέρες της ζωής του.

«Ο πρόεδρος Λι ήταν ένας αληθινός οραματιστής που μεταμόρφωσε τη Samsung από μια τοπική επιχείρηση σε παγκόσμια πρωτοπόρο καινοτόμα εταιρεία και μια βιομηχανική υπερδύναμη. Η διακήρυξη του “New Management” του 1993 ήταν ο κινητήριος μοχλός του οράματος της εταιρείας να προσφέρει την καλύτερη τεχνολογία για να βοηθήσει στην πρόοδο της παγκόσμιας κοινωνίας», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Samsung.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response