Πέθανε ο άνδρας που κατείχε το παγκόσμιο ρεκόρ συλλήψεων – Πέρασε 6.000 μέρες στη φυλακή

Κοινοποίηση:
xenri-earl

Πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο Χένρι Ερλ από το Κεντάκι, ο άνδρας που κατείχε το παγκόσμιο ρεκόρ συλλήψεων, με 1.300 κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Σύμφωνα με αναφορές, έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σαββατοκύριακο και κηδεύτηκε στο νεκροταφείο του Όουεντον το απόγευμα της Πέμπτης, μαζί με εργαζόμενους από το Κέντρο Υγείας και Αποκατάστασης, όπου πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Ο Ερλ δεν είχε οικογένεια με την οποία θα μπορούσε να επικοινωνήσει κανείς για να παραστεί στην τελετή, ανέφερε το WLEX. «Είχε χαρακτήρα, είχε υπέροχη αίσθηση του χιούμορ», είπε η Τζίνι Ράμσεϊ, ιδρύτρια του Κέντρου Καθολικής Δράσης του Λέξινγκτον, που τον γνώριζε για δεκαετίες.

Ο αγαπημένος «αλήτης» συνελήφθη περίπου 1.300 φορές – κυρίως για αδικήματα που σχετίζονται με το αλκοόλ – από τότε που το Division of Community Corrections της Lexington Fayette Urban County Government άρχισε να καταγράφει ψηφιακά τις συλλήψεις το 1992, σύμφωνα με το Lexington Herald-Leader.

Είχε συλληφθεί περισσότερες από 1.300 φορές σε διάστημα πέντε δεκαετιών, ανέφερε το Smoking Gun. Ο Ερλ είπε στον Herald-Leader ότι άρχισε να πίνει αφού πέθανε η μητριά του όταν ήταν 18 ετών. Δεν είχε δουλέψει ποτέ από τότε που εργάστηκε σε ένα μοτέλ ως οδηγός λεωφορείου το 1969 -εργασία που έχασε αφότου εμφανίστηκε στη δουλειά μεθυσμένος.

Η πρώτη του σύλληψη έγινε στην κομητεία Φαγιέτ τον Ιούλιο του 1970 επειδή κουβαλούσε ένα κρυμμένο όπλο όταν ήταν 20 ετών, σύμφωνα με το Smoking Gun. Έκτοτε, πέρασε περισσότερες από 6.000 ημέρες στη φυλακή. Η απίστευτη τάση του για παραβίαση του νόμου τον οδήγησε στο «Jimmy Kimmel Live» το 2004, στο οποίο δεν μπόρεσε να παρευρεθεί αυτοπροσώπως επειδή ήταν φυλακισμένος εκείνη την εποχή.

Η 1.000η σύλληψη του Earl έγινε το 2008 για μέθη, όταν βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στην πίσω βεράντα κάποιου. Στη συνέχεια, μπήκε σε πρόγραμμα απεξάρτησης τεσσάρων μηνών, έως ότου συνελήφθη ξανά μετά από τέσσερις μήνες νηφαλιότητας, σύμφωνα με τον Herald-Leader.

Η τελευταία του σύλληψη ήταν για δημόσια μέθης τον Απρίλιο του 2017, δείχνουν τα αρχεία. Η Ράμσεϊ είπε ότι ενώ ο Ερλ ήταν ένας χαρισματικός αν και συχνά δύσκολος άνθρωπος στο πρόγραμμα στέγασης του Catholic Action Centre, στην καρδιά της θα μείνει για πάντα ως ελεύθερο πνεύμα.

Ο κάποτε άστεγος ήταν πολύ γνωστός στην κοινότητα του Λέξινγκτον, όπου τριγυρνούσε στα μπαρ του πανεπιστημίου του Κεντάκι και έπαιρνε ποτά από φοιτητές. Του άρεσε να λέει στους ανθρώπους να τον αποκαλούν «Τζέιμς Μπράουν».

«Δεν μπορούσες να γνωρίσεις τον Χένρι Ερλ και να μην τον αγαπήσεις», κατέληξε η Ράμσεϊ. «Χένρι Ερλ, δεν θα ξεχαστείς ποτέ». Ο Earl αρρώστησε και πέρασε τα τελευταία επτά χρόνια του στο Owenton Healthcare and Rehabilitation Facility.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: