Πέθανε η Kiska γνωστή ως η πιο μοναχική φάλαινα στον κόσμο [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
Kiska-2048x1536

Πέθανε σε ηλικία 47 ετών η Kiska, που ήταν γνωστή ως η πιο μοναχική φάλαινα-όρκα στον κόσμο.

Ο θάνατος της φάλαινας όρκα ανακοινώθηκε την Παρασκευή από το θεματικό πάρκο Marineland στους καταρράκτες Νιαγάρα του Οντάριο, όπου ζούσε τις τελευταίες δεκαετίες.

«Η ομάδα φροντίδας θαλάσσιων θηλαστικών και οι ειδικοί της Marineland έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να στηρίξουν την Kiska και θρηνούν την απώλειά της», ανέφερε το πάρκο σε ανακοίνωσή του.

Η Kiska μπήκε σε αιχμαλωσία το 1979 όταν ήταν μόλις 3 ετών. Τότε ζούσε με μερικές άλλες όρκες σε ένα ενυδρείο στην Ισλανδία πριν πουληθεί στη Marineland.

Ενώ βρισκόταν στην Ισλανδία, απέκτησε τον δικό της σύντροφο τον Keiko. Ο Keiko αργότερα έγινε κινηματογραφικός σταρ καθώς πρωταγωνίστησε στην επιτυχημένη ταινία των 90s «Free Willy».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Marineland, η Kiska γέννησε 5 μωρά, αλλά όλα πέθαναν σε νεαρή ηλικία.

Η Kiska ήταν μόνη της από το 2011, εξ ου και το θλιβερό παρατσούκλι που απέκτησε ως η μοναχικότερη όρκα στον κόσμο, παρά το γεγονός ότι μελέτες έχουν δείξει ότι οι όρκες είναι κοινωνικά θηλαστικά και η απομόνωση όπως αυτή θεωρείται βασανιστήριο.

Το θεματικό πάρκο Marineland είχε επικριθεί για κακομεταχείριση των ζώων από τη δεκαετία του ’70 και ένα viral βίντεο με την Kiska να χτυπά το κεφάλι της στο γυαλί της πισίνας, προκάλεσε αντιδράσεις το 2021.

Διεξήχθη έρευνα αλλά αργότερα οι εισαγγελείς είπαν ότι δεν υπήρξε κακοποίηση.

Ένα άλλο βίντεο στις αρχές του 2023 την έδειχνε να κάνει συνεχείς κύκλους στην πισίνα της, προκαλώντας θλίψη για την μοναξιά που ζούσε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: