Πάτρα: Αντιδρά η Μητρόπολη στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια – Κάλεσμα για λαοσύναξη στις 18.00

Κοινοποίηση:
Patra_-Ant-1520618-patrown

Πάτρα: Το κάλεσμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών θα ξεκινήσει με παράκληση και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο με την οποία θα γίνεται ανάλυση στη στάση της Εκκλησίας απέναντι στο νομοσχέδιο.

Κορυφώνονται σήμερα οι αντιδράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τον «γάμο» των ομόφυλων ζευγαριών, με τη μεγάλη εκδήλωση στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα.

Όπως αναφέρει το pelop.gr, το κάλεσμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών είναι για τις 6μ.μ.. Θα ξεκινήσει με παράκληση και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο με την οποία θα γίνεται ανάλυση στη στάση της Εκκλησίας απέναντι στο νομοσχέδιο.

«Η εκδήλωση γίνεται για να προσευχηθούμε και να πούμε αλήθειες για την πατρίδα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος, μιλώντας την περασμένη Παρασκευή (9/2) στον Peloponnisos FM 104,1.

«Θα δοθεί ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για τις θέσεις της Εκκλησίας» ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο από το Επισκοπείο. Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος επαναλαμβάνει συνεχώς την κατηγορηματική αντίθεσή του με το νομοσχέδιο, λέγοντας πως δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτό, καθώς «είναι απέναντι στην πατροπαράδοτη ελληνική οικογένεια, στα χριστιανικά ήθη και απέναντι στη φύση και στον Θεό».

Την εκδήλωση στηρίζουν όλες οι ενορίες της Ι.Μ. Πατρών, ακόμα και αυτές που εδρεύουν σε απομακρυσμένες περιοχές, η Χριστιανική Εστία Πατρών και η ΓΕΧΑ Πατρών (Πανελλήνια Ένωση Γονέων).

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

Leave a Response