Πάτρα: Ανήλικοι «μαύρισαν στο ξύλο» 16χρονο στο κέντρο της πόλης

Κοινοποίηση:
αστυνομια-περιπολικο

Ομάδα 10 ατόμων, όλοι ανήλικοι, πλησιάζουν τη στάση του Αστικού ΚΤΕΛ, στο κάτω μέρος της Πλατείας Γεωργίου, στην Πάτρα. Είναι βράδυ και 2 νεαροί, ούτε 17 ετών (!) περιμένουν το λεωφορείο. Δεν γνωρίζονται μεταξύ τους.

Ξαφνικά, κάποιος από την παρέα των «νταήδων» ανηλίκων, πετά ένα πλαστικό μπουκάλι στα πόδια ενός μαθητή κι όταν εκείνος αντιδρά και ρωτά τι συμβαίνει… του επιτίθενται! Ο 16χρονος που στεκόταν δίπλα του τρομάζει, αλλά δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, και οι δέκα τον χτυπούσαν αλύπητα, ακόμη και στο πρόσωπο.
«Τον μαύρισαν στο ξύλο. Είχε μελανιές…» καταγγέλλει στην «Πελοπόννησο» η μητέρα άλλου μαθητή, ο οποίος περίμενε επίσης στη στάση.

Κανείς περαστικός δεν έσπευσε να βοηθήσει το παιδί. Ομως το συμβάν έγινε αντιληπτό από δικυκλιστές της Ομάδας ΔΙΑΣ, που βρίσκονταν στο πάνω μέρος της Πλατείας. Ανέβηκαν με τις μηχανές πάνω, τη διέσχισαν για να φθάσουν σε δευτερόλεπτα.

Ομως, οι ανήλικοι είχαν ολοκληρώσει το «έργο» τους και είχαν εξαφανισθεί.

Αστυνομικός βρήκε τον 16χρονο πεσμένο και τον βοήθησε. Οπως είπε, δεν γνώριζε το παραμικρό για τους δράστες.

Η μητέρα το επιβεβαιώνει στην εφημερίδα «Πελοπόννησος»: «Δεν φάνηκε να τους γνωρίζει, Μου το ‘πε και ο γιος μου. Ηταν, προφανώς, μία ξεκάθαρη αλήτικη συμπεριφορά. Τον προκάλεσαν για να τον χτυπήσουν».

Ο γιος της τρομαγμένος απομακρύνθηκε από το σημείο. Αγνωστο παραμένει αν ο νεαρός μεταφέρθηκε σε κάποιο Νοσοκομείο.

Ο πρόεδρος των Αστυνομικών της Αχαΐας, Χάρης Τσίτσικας, μετέφερε στην «Π» ότι δεν έγινε καμία προσαγωγή, αφού οι υπαίτιοι του επεισοδίου δεν εντοπίστηκαν. Το γεγονός, ωστόσο, προβληματίζει και θα πρέπει να υπάρξουν άμεσα μέτρα.

Η παραβατικότητα ανηλίκων -και μάλιστα με χρήση βίας- έχει φθάσει στο «ζενίθ» και στην Πάτρα. Λίγο καιρό πριν «αρπάχτηκαν» δύο 17χρονες, πάλι στην Πλατεία Γεωργίου. Προ ενός μήνα σημειώθηκε πάλι επεισόδιο, μεταξύ 17ρηδων, που νωρίτερα διασκέδαζαν σε κλαμπ, με την Αστυνομία να σπεύδει στο σημείο, αλλά να μην καταφέρνει να συλλάβει τους δράστες.

Την ίδια περίοδο ανήλικοι χτυπιόντουσαν έξω άλλο κλαμπ της οδού Καρόλου όπου υπήρξε τραυματισμός ενός νεαρού στο πρόσωπο, αλλά κι εκεί η ΕΛΑΣ δεν προέβη σε καμία σύλληψη, αφού δεν αποκάλυπτε ποιοι τον χτύπησαν!

Συμμορίες Ρομά

Στα Ψηλαλώνια της Πάτρας είναι γνωστή η «Συμμορία Ρομά», που «κάνει κουμάντο» στην περιοχή. Η «Π» είχε αναδείξει το θέμα, όταν η συγκεκριμένη «παρέα» προσπαθούσε να κλέψει το κινητό 13χρονου, ενώ σε πολλές περιπτώσεις μέλη της χτυπούν ή απειλούν! Επιτίθενται κυρίως σε μαθητές Γυμνασίου που παίζουν αμέριμνοι στην Πλατεία, ακόμη και με σκοπό να τους αρπάξουν το χαρτζιλίκι που έχουν πάνω τους, συνήθως της τάξης… των 2 ευρώ! Παρόμοια συμβάντα με δράστες ανήλικους ρομά έχουν σημειωθεί και στα Προσφυγικά, ενώ άκρως επικίνδυνη θεωρείται και η Πλατεία της Αρόης.

Η αστυνομία

Στελέχη της Αστυνομίας αλλά και ψυχολόγοι στην Πάτρα εκτιμούν ότι ακόμη και οι στίχοι των τραγουδιών που ακούν οι έφηβοι, όπως η «τραπ», επηρεάζουν την εν γένει σημπεριφορά τους. Εξηγούν πως στις περισσότερες περιπτώσεις βίαιων περιστατικών εμπλέκονται αγόρια τα οποία είναι 14 – 15 ετών, προσθέτοντας πως τις περισσότερες φορές το πρόβλημα εντοπίζεται στην οικογένεια και δεν είναι θέμα μόρφωσης ή κοινωνικής τάξης.

Μάλιστα αν εξαιρέσουμε κάποιες συγκρούσεις π.χ. σε σχολεία, όπως το επεισόδιο μεταξύ δύο συμμαθητών σε Λύκειο της Πάτρας που πρόσφατα αποκάλυψε η «Π», οι συγκρούσεις μεταξύ ομάδων ανηλίκων αφορούν άγνωστα μεταξύ τους άτομα!

Ο τρόπος μάλιστα με τον οποίο δραστηριοποιούνται είναι ανάλογος του νεαρού της ηλικίας τους, δηλαδή παρορμητικός, γι’ αυτό οι ενέργειές τους γίνονται ως επί το πλείστον δημόσια σε ανοιχτούς χώρους, όπως πλατείες, σχολικά προαύλια ή συνοικιακοί δρόμοι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Oι σημερινοί ανήλικοι αλήτες θα είναι οι αυριανοί δολοφόνοι. Αυτούς τους αλήτες ποιός τους μεγαλώνει?

  2. Οι Έλληνες άνοιξαν τα σύνορα και δίνουν αβέρτα επιδόματα σε γύφτους κλέφτες και δολοφόνους ώστε να αμολάνε παιδιά χωρίς να τους νοιάζει. Θυμάμαι επί των ημερών του βλάκα του ΓΑΠ να καλεί ρουμάνους γυφτορομά στην Ελλάδα που ήθελαν να διώξουν οι Γάλλοι, την ίδια ώρα που είχε υπογράψει την πρώτη μνημονιάρα στα 4! Μιλάμε για χαζούς που ψηφίζουν οπαδικά και ψευτο-ιδεολογικά αφού νομίζουν πως δεν θα επωμιστούν ποτέ τα προβλήματα

Comments are closed.