ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ! Βρετανικό δικαστήριο αποφάσισε πως είναι σεξουαλική παρενόχληση να αποκαλείς τον άνδρα «φαλακρό»

Κοινοποίηση:
φαλακρα-προδιδει-την-καρδιοπαθεια-featured-post

Ο Tony Finn εργαζόταν ως ηλεκτρολόγος στην British Bung Company για 24 χρόνια, πριν απολυθεί το Μάιο του 2021.

Πήγε την εταιρία στα δικαστήρια, καταγγέλλοντας παράνομη απόλυση και σεξουαλική παρενόχληση από τον επόπτη του εργοστασίου, Jamie King.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στα δικαστικά έγγραφα, ο Finn ισχυρίζεται ότι τον Ιούλιο του 2019 κατά τη διάρκεια καβγά που είχε ξεσπάσει στους χώρους παραγωγής, ο προϊστάμενος του τον είχε αποκαλέσει “φαλακρό μ…”. Πρόσθεσε ότι περισσότερο είχε ενοχληθεί από την ‘αγγλοσαξονική γλώσσα’, παρά με το σχόλιο για την εμφάνιση του.

Μια τριμελής επιτροπή (ανδρών δικαστών), με επικεφαλής τον Jonathan Brain, κλήθηκε να συζητήσει αν το σχόλιο για τη φαλάκρα ήταν προσβολή ή παρενόχληση.

“Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η αναφορά, με αυτόν τον υποτιμητικό τρόπο, ήταν ανεπιθύμητη συμπεριφορά όσον αφορά τον Finn” αποφάσισε η Επιτροπή, “αυτή είναι σκληρή γλώσσα. Αν και, όπως διαπιστώνουμε, η βιομηχανική γλώσσα ήταν συνηθισμένη στο συγκεκριμένο τμήμα του εργοστασίου.

Κατά την κρίση μας ο κύριος King ξεπέρασε τα όρια, με τις προσωπικές παρατηρήσεις που έκανε στον ενάγοντα, σχετικά με την εμφάνισή του”. Προστέθηκε πως ο Finn δεν παραπονέθηκε για τη ‘βιομηχανική γλώσσα’, αλλά ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος από το γεγονός ότι τον αποκαλούσαν διαρκώς ‘φαλακρό’.

“Είναι δύσκολο να συμπεράνουμε ότι ο κύριος King χρησιμοποίησε αυτά τα λόγια, με σκοπό να παραβιάσει την αξιοπρέπεια Finn και να δημιουργήσει ένα εκφοβιστικό, εχθρικό, ταπεινωτικό, ταπεινωτικό ή προσβλητικό περιβάλλον γι’ αυτόν” αναφέρει η απόφαση, “κατά τη δική του παραδοχή, πρόθεση του κυρίου King ήταν ήταν να απειλήσει τον Finn και να τον προσβάλει.

Κατά την κρίση μας, υπάρχει σύνδεση μεταξύ της λέξης ‘καραφλός’ από τη μία και το προστατευόμενο χαρακτηριστικό του φύλου, από την άλλη.

Ο δικηγόρος της εταιρείας είχε δίκιο που υποστήριξε και γυναίκες μπορεί να είναι φαλακρές, παρ’ όλα αυτά όπως διαβεβαιώνουν και τα τρία μέλη του δικαστηρίου, η φαλάκρα είναι πολύ πιο διαδεδομένη στους άνδρες παρά στις γυναίκες.

Έτσι βρίσκουμε πως σχετίζεται με το φύλο”.

Και γίνεται σεξουαλική παρενόχληση. Πώς;

Αναφέρθηκε και μια προηγούμενη υπόθεση, κατά την οποία ένας άνδρας κρίθηκε ως ένοχος για σεξουαλική παρενόχληση γυναίκας, όταν έκανε μια παρατήρηση για το μέγεθος του στήθους της. “Είναι πολύ πιο πιθανό ένα άτομο που θα λάβει ένα σχόλιο, όπως αυτό που αφορούσε το στήθος, να είναι γυναίκα.

Με την ίδια λογική, είναι πολύ πιο πιθανό ένα άτομο που δέχεται μια παρατήρηση όπως αυτή που είπε ο κύριος King να είναι άνδρας. Έκανε το συγκεκριμένο σχόλιο, με σκοπό να πληγώσει τον ενάγοντα σχολιάζοντας την εμφάνισή του επί στοιχείου που συχνά συναντάται μεταξύ των ανδρών.

Το δικαστήριο κρίνει επομένως ότι αναφερόμενος στον ενάγοντα ως “φαλακρό μ…”, η συμπεριφορά του κυρίου King ήταν ανεπιθύμητη και παραβίαση της αξιοπρέπειας του ενάγοντος, ενώ δημιούργησε ένα εκφοβιστικό περιβάλλον γι’ αυτόν, έγινε για αυτόν τον σκοπό και σχετίζεται με το φύλο του ενάγοντα”.

Ως προς την αποζημίωση που θα πάρει ο Finn για την άδικη απόλυση του, η σχετική απόφαση θα παρθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

 1. Το άσμα Φρύνη παρηγορεί τους φαλακρούς δεν τους εξυμνεί.Τον μακρυμάλλη τον έχω επειδή τον γουστάρω ενώ με τον φαλακρό θα πάω κατ’ανάγκη και μόνο για να του κάνω το χατίρι όπως λέει το άσμα.

 2. Φανταστείτε ο Αλαφούζος πόσες αγωγές εχει να κάνει.
  Μετά τα Τουρκικά σήριαλ αυτή θα είναι η επόμενη πηγή εσόδων του
  Μη γράψετε πουθενά ότι είναι φαλακρος!!
  Αρκεστείτε μόνο στο ότι είναι κοντος!!
  Του το πε κι ο Μαρινάκης κάποτε νομιζω!!

 3. Εμ! Δεν γνωριζει, το τι λεγεται για τους αντρες, με φαλακρα! Αλλιως θα το εξελαμβανε, ως κομπλιμαν! Λεγεται λοιπον, οτι ο φαλακρος αντρας ειναι θερμος αντρας! Τους υμνει και το ασμα: Διωξε πια τον μακρυμαλλη! Διώξε πια το μακρυμάλλη για χατίρι φαλακρού!

  1. Το άσμα Φρύνη παρηγορεί τους φαλακρούς δεν τους εξυμνεί.Τον μακρυμάλλη τον έχω επειδή τον γουστάρω ενώ με τον φαλακρό θα πάω κατ’ανάγκη και μόνο για να του κάνω το χατίρι όπως λέει το άσμα.

Comments are closed.